tiistai 26. tammikuuta 2016

Terveelliset brownies-leivokset



Nämä brownies leivokset ovat täysin syyllisyysvapaat. Nämä ovat vähärasvaisia ja sisältävät vain luonnollisia sokereita.
 
Vein näitä töihin ja ensimmäinen reaktio ihmisiltä oli, että nämä ovat aitoja brownieleivoksia. Kerrottuani, että nämä sisältävät bataattia, sain hyvin epäluuloisia katseita osakseni. Seuraava vaihe olikin sitten maistaminen ja suurin osa tykästyi näihin.

7,5dl keitettyä bataattia soseutettuna
7,5dl (n.400g) kuivattuja taateleita
2,5dl kasvimaitoa
 4rkl maapähkinävoita
1,8dl kaakaojauhetta
1,8dl (vegaanista) tummaa suklaata (86%)
1,8dl gluteenitonta jauhoseosta
½dl perunajauhoja
½tl leivinjauhetta
1tl vanlijajauhetta
ripaus suolaa

Hienonna taateleita ensin blenderissä. Lisää soseutettu bataatti ja maito. Lisää maapähkinävoi.
Tässä vaiheessa seoksen voi siirtää toiseen kulhoon ja lisätä kuivat aineet lusikalla sekaan.
Lopuksi lisätään rouhittu tumma suklaa. Suklaan voi jättää poiskin, mutta todella tumma suklaa on pienenä määränä erittäin terveellistä. Taikinan joukkoon voi vielä lisätä rouhittuja pähkinöitä.



 Kaada taikina 20x30cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 200 asteessa 50-60min. 


Anna levyn jäähtyä kokonaan ja leikkaa sitten paloiksi.


Leivoksia kannattaa säilyttää jääkaapissa. Nämä voi myös pakastaa. Nämä ovat yllättävän tuhteja, joten kannattaa tehdä aika pieniä paloja. Mutta kiva tuttavuus oli.

3 kommenttia:

  1. Taas kiva kevyempi resepti! Koitan ehtiä kokeilla näitä :)

    VastaaPoista
  2. Jos kerkeät kokeilla vain yhtä niin suosittelen melkeinpä tätä ;)

    VastaaPoista
  3. Onpas mielenkiintoinen resepti. Kyllä mun täytyy näitä jossain välissä kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3