Raakaporkkanakakku babyshowereihin



Lisää raakaruokakokeiluja. Rakastan porkkanakakkua ja innostuinkin kun sain käsiini raakaporkkanakakun ohjeen. Ei tämä niin hyvää ollut kuin alkuperäinen, mutta tuo päällinen oli hyvää. Kakussa maistuu kaikki porkkanakakun mausteet.

Raakakakut ovat niin tuhteja, että ihan pieni palanen riittää.
Tämmöisestä pienestä kakusta syö varmasti parisenkymmentä ihmistä.

15cm vuoka

Kakku:
7,5dl porkkanaraastetta (n.½kg porkkanoita)
2,5dl kuivattuja taateleita
2,5dl pähkinöitä
1,6dl kookoshiutaleita
1tl kanelia
½tl inkivääriä
1/4tl muskottipähkinää
ripaus suolaa

Kuorrute:
1,6dl kookosöljyä
0,8dl vettä
0,8dl vaahterasiirappia
2tl vaniljajauhetta
1rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
5dl cashew pähkinöitä

Hienonna kaikki pohjan ainekset tehosekoittimessa sekaisin tasaiseksi massaksi.
Painele seos irtopohjavuokaan tai silikonisiin muffinivuokiin. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita pakkaseen pariksi tunniksi tai jääkaappiin 4-6h ajaksi.
 
Kuorrutetta varten blendaa kaikki ainekset sekaisin. Raakakakut ovat siitä helppoja, että kaikki ainekset mössöksi vain! Pähkinöitä kannattaa kuitenkin liottaa 6-8h ennen hienontamista, jotta ne hienontuvat helpommin. Jos omistaa oikein tehokkaan blenderin, ei liotusta välttämättä tarvita.
 
Nostele kuorrutus kakun päälle. Kuorrutetta tulee aika iso satsi, joten lusikoin osan silikonisiin muffinivuokiin ja laitoin pakkaseen. Kuorrute on niin hyvää, että sitä syö sellaisenaankin.

Kakkua varten kuorrutteen ohjeen voisi kyllä varmasti puolittaa. Tai sitten kuorrutteen voi kaataa kokonaan vuokaan ja hyydyttää toiseksi kerrokseksi aivan kuin tässä marjaisessa raakakakussa.
Laita kakku kuorrutuksen kanssa vielä jääkaappiin hetkeksi hyytymään.


Jouluna myytiin porkkanasosetta 1kg pakkauksissa mm. porkkanalaatikkoa varten. Hamstrasin näitä pakkaseen, koska soseesta on tosi näppärä valmistaa erilaisia porkkanaleivonnaisia. Tätä kakkua varten sose oli kuitenkin liian lötköä ja kakusta valui vettä tarjoilualustalle. Suosittelenkin käyttämään aivan perus porkkanaraastetta.

Tavallisen porkkanapiirakan ohje löytyy täältä. Ohje on aivan mahtava ja sillä tulee tosi kuohkea piirakka. Ohjeella voi valmistaa myös kakun paistamalla taikinan kahdessa 20cm vuoassa tai yhdessä 24cm vuoassa.

Tuohon pohjaan en älyttömästi tykästynyt. Hieman kuin maustettua porkkanaraastetta söisi. Mutta tuota kuorrutetta kannattaa ehdottomasti testata. Siitä voi tehdä myös yksittäisen kakun.


Raakakakku meni ystäväni yllätys baby showereihin! Lisäksi tein kotitekoista wiener nougatia. Sen valmistusohje löytyy myös youtube kanavaltani.


Tässä muutama surkealla kännykkäkameralla otettu kuva juhlista.


  Kaveri teki ihanat lastenrattaat vesimelonista.


Vaippakakku ja kattausta.


 Cheesecake


Meidän hulivili nukahti lattialle kesken juhlien..


Kommentit