perjantai 12. helmikuuta 2016

Rose cake pops Nämä ruusut kätkevät sisäänsä suklaisen cake popsin. Latasin videon youtubeen näiden koristelusta. Näytän kaksi eri tyyliä koristella ruusu kakkutikkareita. Toisessa tavassa koristeluun on käytetty sokerimassaa ja toisessa sokerikreemiä.
 
Sokerimassalla koristelu on minusta vähän helpompi, mutta aikaavievämpi tyyli. Sokerikreemipursotuksia joutuu ehkä muutaman kerran harjoittelemana, mutta kun se alkaa sujumaan, on tämä tyyli huomattavasti nopeampi. Sokerimassa ruusu on mielestäni nätimpi, mutta itse massaa ei varmasti moni halua syödä. Kreemikuorrute on paljon herkullisempi.


Cake popseista voi opiskella enemmän tästä postauksesta. Käytän popseihin usein suklaakakkupohjaa, jota on jäänyt yli jostain muusta projektista. Kakku murennetaan kulhoon ja joukkoon lisätään hieman tuorejuustoa tai kreemiä. Näitä ruusu popseja ei tarvitse dipata suklaaseen.


Ruusu popseja varten kakkupallo muovataan pisaranmuotoon. Sokerimassakoristelua varten tarvitaan vain pala sokerimassaa ja minigrip pussi.


Kreemiruusua varten tarvitaan pieni annos sokerikreemiä. Koristeluun voi käyttää myös marenkikreemiä, suklaakreemiä tai vaahdotettua suklaa ganachea. Kermavaahto ei ole tarpeeksi jämäkkää.


 Sokerikreemiruusut kannattaa säilyttää jääkaapissa, jotta kreemi jähmettyy. Minulla loppui styrox pohjat, joihin yleensä cake popsit tökkään. Joten iskin nämä ruusut sitten pottumuusiin...

Näitä koristelutyylejä voi hyödyntää myös tavallisia ruusukoristeita tehdessä. Lisää pursotuksia löytyy täältä.


Minulla on kaapissa läjä erilaisia konvehtimuotteja, joita testasin nyt ensimmäistä kertaa. Käytin suklaana candy melts uutuuksia, kuten minttu-suklaa ja pipariminttusuklaa.Candy meltsejä ei tarvitse temperoida, mikä on tosi kätevää varsinkin koristeita tehdessä. Mutta perus suklaalle ne eivät maistu, koska ne eivät sisällä kaakaovoita. Mutta nämä minttuversiot olivat ihan hyviä ja toimivat näissä hyvin. Ostin sugar cookie meltsejäkin, mutta ne haisivat niin pahalle, etten halunnut kokeilla niitä. 

Jos haluaa käyttää tavallista suklaata, kannattaa se temperoida.
Suklaata voi tehdä myös itse, esim. tällä ohjeella.


Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Erityiskiitos ihanalle bloggaajaystävälleni, Raidalle, jolta tuli taas niin ihana ystävänpäiväkortti! Odota vain, sinulle on tulossa postissa pieni yllätys!

1 kommenttia:

  1. ihania sydämiä ja ruusuja! oiii! <3 hih, ihanaa että kortti tuli perille. ihania bloggaajaystäviä on aina kiva muistaa ;)

    ...ja innolla odotan mitä posti tuo!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3