keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Talvinen kakku



Tein pienen kakun syntymäpäiväkseni viime kuussa. Mitään isoja juhlia en jaksanut nyt järjestää, mutta pitäähän se pieni kakkunen olla. Kakku on 10cm halkaisijaltaan.
 
Pohjana on voikakkupohja, jota jäi yli toisesta projektista.

Täytteenä on silkkisen pehmeä suklaa-hunajamousse ja vadelmahilloa. Moussea voisi kutsua jopa lähes terveelliseksi, koska se ei sisällä valkoista sokeria, vaan hunajaa. 
 
Tällä ohjeella tulee tarpeeksi täytettä 20cm kakun täyttämiseen.
Isompaan kakkuun (esim. 20x30cm) kannattaa tehdä tuplatäyte.

3dl kermaa
1,5dl tummaa kaakaojauhetta
1dl hunajaa

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja hunaja. Tähän tulee siis käyttää leivontaan tarkoitettua sokeroimatonta kaakaojauhetta, ei kaakaojuomajauhetta. Sekoita mousse tasaiseksi.
Tämä on niin hyvää, että tätä tarjoilee ihan tällaisenaankin jälkiruokamaljoista.
Mousse passaa ihanasti yhteen marjojen kanssa.

Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla (1dl kermaa + ½rkl vaniljakreemijauhetta) ja valkoisella kaulintamassalla (250g). Lisäksi kaulin päälle vaaleansinistä massaa ja laskostin sen näyttämään kankaalta. Päälle suihkutin elintarvikesprayta. Koristeet ovat myös kaulintamassaa.


2 kommenttia:

  1. Kaunis kakku ja herkullisen kuuloinen myös (ja terveellinenkin vielä ;D ). Myöhäiset onnittelut synttärisankarille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3