Terveellisemmät Runebergin tortut



Runebergin tortut ovat melkoinen kaloripommi, joten päätinkin kehitellä huomattavasti terveellisemmän version perusohjeesta. Näistä tuli aivan yhtä hyviä kuin alkuperäisistäkin!

Voi on korvattu kermaviilillä ja valkoinen sokeri terveellisemmällä intiaanisokerilla. Vehnäjauhot vaihdoin spelt-jauhoihin. Väitetään että spelt-jauhot ovat proteiini- ja kuitupitoisempia, mutta valkoista vehnäähän nekin ovat. Spelt-vehnä on vanha viljalaji, jota kutsutaan myös alkuvehnäjauhoksi. Mikäli näistä haluaa vieläkin terveellisempiä, voi vehnäjauhot korvata täysjyvävehnäjauhoilla. Tällöin koostumuksesta tulee vähän eri. Jauhoina voi käyttää myös gluteenitonta jauhoseosta.

15kpl

1,5dl intiaani-, kookos- tai palmusokeria
3 munaa
1,5dl spelt/täysjyvävehnäjauhoja
1,5dl mantelijauhetta
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljajauhetta
0,5tl jauhettua kardemummaa
1prk (200g) kermaviiliä
1dl piparimuruja

Piparimurujen tilalla voi käyttää esim. manteli- tai korppujauhoja. Korppujauhot voi jauhaa itse täysjyväleivästä. Taikinan joukkoon voi myös lisätä karvasmanteliaromia, mikäli siitä tykkää. Mikäli haluaa lisätä joukkoon voita, voi käyttää ½prk kermaviiliä (100g) ja 100g voita. Kookossokeri ei ole sen kevyempää mitä tavallinenkaan, mutta se on hieman terveellisempää ja vitamiinipitoisempaa.

Kostutus:
2dl vettä
3rkl sitruunamehua
2-3rkl glukoosi siirappia

Päälle tulee vadelmahilloa. Terveellinen hillo-ohje löytyy täältä.

Kuorrute:
1dl (stevia)tomusokeria
1-4tl vettä

Sokerikuorrute sekoitetaan tomusokerista ja vedestä. Lisää vettä 1tl kerrallaan tomusokerin joukkoon, kunnes seos on paksua ja pursotettavaa. Kokeile terveellisempää itse tehtyä tomusokeria steviasta!

Kommentit

  1. Tällaiset ohjeet nappaan mukaani. Näitä aion kokeilla, mutta gluteenittomilla jauhoilla. :)

    VastaaPoista
  2. Intiaanisokeri ei ole terveellisempää, se on vain eri makuista.

    VastaaPoista
  3. Intiaanisokeri ei tee niin suurta verensokeripiikkiä kuin valkoinen sokeri

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3