torstai 11. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän parsakaalipiirakka



Tänä vuonna tein ystävänpäiväksi suolaisen piirakan. Täytteessä on mm. parsakaalia ja eri juustoja. Käytin kevytjuustoja, koska muuten piirakasta olisi tullut älyttömän tuhti. Päällä on mozzarellasydämiä.

n.24cm vuoka

Pohja:
1pkt (380g) ruis-kaura piirakkapohja

Täyte:
500g parsakaalia
3 munaa
3dl kevytmaitoa
200g raejuustoa
100g edam juustoa (17%)
200g gouda juustoa (17%)
2rkl provencen mix yrttisekoitusta (pirkka)
1tl mustapipuuria 

Päälle:
n.100g mozzarellaa

Kauli taikina piirakkavuokaan. Keitä parsakaalin nuppuja vedessä noin 5min. 
Raasta edam ja gouda. Sekoita täytteen ainekset keskenään, lisää parsakaalit ja kaada vuokaan.
Täyte ei kaipaa suolaa, sillä juustot ovat niin suolaisia.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti.



  Siivuta mozzarella ja ota sydänmuotilla palasia.
Asettele juustosydämet piirakan pääle. Juusto sulaa kauniisti pinnalle.
Piirakan päälle passaisi myös vuohenjuusto.


Meillä tykästyttiin tähän kovasti!

Muita ystävänpäivän leivontaideoita löytyy kategoriasta Ystävänpäivä. Kannattaa vilkaista mm. ystävänpäivän bostonkakku, kuppikakut sydänsisuksella (surprise inside cake) ja sydäntäytekakku.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3