Kuohkea omenapiirakka



Tällä ohjeella tulee todella kuohkea ja herkullinen omenapiirakka.
 
Olen jo niin tottunut itse tehtyihin leivonnaisiin, etten kauppojen tuotantohihnakamaa enää kelpuutakaan! Teollisen maun alkaa jo erottamaan ihan selkeästi. Vein piirakan kaverilleni, joka piti lautapeli-illan meille. Mutta tämä piirakka passaa kyllä mihin tahansa tilaisuuteen.

Ohjeella tulee yksi pellillinen (50-60cm).

4 munaa
3,5 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl maitoa
1 tl vaniljajauhetta
200 g voita
7 dl vehnäjauhoja
4,5 tl leivinjauhetta

3-4 isoa omenaa (granny smith)
kanelia
 

Kuori omenat ja poista kodat. Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi.
 
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon maito, kerma ja sulatettu voi. Sekoita varovasti joko käsin tai monitoimikoneen hitaalla moodilla. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää jauhot seokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi vielä vanilja.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uunivuokaan. Itsellä on 60cm uuni, mutta käytän mielelläni hieman pienempää uunivuokaa, jotta piirakasta tulee mahdollisimman korkea.
 
Nosta omenat päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 25min. Kokeile piirakan kypsyyttä puutikulla. Piirakkaan pistettyyn tikkuun ei saa jäädä märkää taikinaa kiinni.

Ripottele pinnalle kanelia ja ruskeaa sokeria (esim. fariini, intiaani, muscovado, palmusokeri ym) vasta paistamisen jälkeen.


Vinkki! 

Omenat voi hyvin korvata myös mustikoilla!



 Omenapiirakka on ihanaa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna. Mielestäni kinuskijäätelö sopii tähän parhaiten, mutta piirakka on itsessään jo niin ihanaa ettei se välttämättä muuta lisuketta kaipaa.


 Party lite kynttelikkönikin sai keväisen asun (vas ylhäällä) pääsiäisen värein. Tykkään noista tosi paljon ja vaihdankin koristuksen aina vuoden aikojen vauhtuessa. Oik ylhäällä kesäinen simpukka koristelu. Vas alhaalla syksyisiä värejä. Oik alhaalla joulupalloja.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3