perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kakkua kakun sisälläTätä ohjetta kehittelin yhdessä Tekila's Bakeryn Kirsin kanssa. Kirsin nimittäin piti alunperin olla mukana What's cooking Helsinki tapahtumassa esittelemässä mirror glaze kuorrutetta kanssani, mutta kiireiden vuoksi joutui perumaan. Alkuperäinen suunnitelma oli, että teemme tämän tyylisen kakun mirror glaze kuorrutteella. Mutta kun päädyin esittelemään kuorrutteen yksin, päätin vähän helpottaa tilannetta ja tein vain yksivärisen juustokakun esiintymistä varten.


Tarkoituksena oli tehdä kookosmoussekakku, jonka sisältä paljastuu pienempi erivärinen juustokakku. Pohjana on pähkinä-taatelipohja. Kakun kokoamisesta ja koristelusta löytyy video youtubesta.

Ensin kannattaa tehdä keltainen kakku pakkaseen jähmettymään. Sitten vasta valmistetaan pohja ja kookosmousse. Kuorrutetta varten tein pari mirror glaze kokeilua ja tämä oli niistä toinen. Tämä ei kuitenkaan ollut niin hyvä kuin ensimmäinen kokeiluni. 


15cm vuoka

Pohja:
n.3dl pähkinöitä (esim. cashew)
5 taatelia

Hienonna pähkinät ja taatelit tehosekoittimessa. Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele pähkinäseos tasaisesti vuokaan. Voit käyttää tasoitus apuna esim. juomalasia. 


Kts tarkemmat valmistusohjeet videolta.

Mirror glaze vol.2

150g valkosuklaata
50g keltaisia candy melts nappeja
20g glukoosisiirappia
65ml maitoa
2 liivatelehteä

Kakun pitää olla umpijäinen, jotta kuorrute jämähtää sen pintaan mahdollisimman paksulti. Itsellä tämän kakun kanssa kävi niin, etten kerennyt jähmettää kakkua tarpeeksi ja lopputuloshan ei ollut ollenkaan nätti. Koitin peittää noita reunoja suklaakoristeella, mutta sekään ei ihan putkeen mennyt, kun reunakalvo uhkasi tarrata kiinni kiilteen pintaan. Onneksi näitä erikoisempia kokeiluja tulee yleensä testattua koekakuilla ennen suurempia juhlia.

Kannattaa muistaa, että suklaan on ehdottomasti oltava temperoitua, jotta koristeesta tulee nätti. Tai sitten voi käyttää candy melts nappeja, joita saa leivontatarvikeliikkeistä. Ne eivät sisällä kaakaovoita eikä niitä sen vuoksi tarvitse temperoida. Mikäli ei löydä reunakalvoa mistään, voi sen tilalla käyttää leivinpaperia. Tarkemmat ohjeet löytyy videolta.


Tässä on myöskin mango-passionjuustokakku. Kuva on pääsiäiseltä 2013.
Kiilteenä on liivatteella hyydytettyä mangososetta. Tällainen kiille ei tietenkään ole yhtä kiiltävä ja tasainen kuin mirror glaze. Tein kakkuun samantyylisen suklaakoristelun. Täältä löytyy ensimmäinen suklaalla tehty reunakoristeluni. Kakku on vuodelta 2011. 


Tämänkin kakun tein ennen pääsiäistä, joten koristelu on sen mukainen.
Kerrokset erottuvat minusta kauniisti kakusta, vaikka koristelu ei nyt mennytkään ihan putkeen.
Vein kakun töihin ja kaikki kehuivat makua kovasti. Minä pidin mango-passion kakusta. Kookos on yleensä hyvää, mutta se on yllättävän makeaa eikä sitä saata syödä sitä kovin paljoa. Ananaksen kanssa kävisi vielä paremmin yhteen ananas.

Pari vuotta sitten tein näitä mango-passion juustokakkuleivoksia samantyylisellä ohjeella. Tuo on yksi luotto-ohjeistani.

Mansikka-vaniljajuustokakku


 Tässä on viime vuonna tehty mansikka-vaniljajuustokakku samalla periaatteella.
Tämä on vain jäänyt julkaisematta blogissa. Tämä ei ole todellakaan mikään nopein kakku valmistaa. Idean kiilteeseen sain Mansikkamäen Ebeltä. Jos on aikaa värkätä, niin kannattaa kokeilla. Tästä tuli aika hauska.

Punainen kakku valkoisen sisällä on mansikkajuustokakku.
Kakku on myöskin tehty 15cm vuokaan.

Vaniljajuustokakkuohjeella tulee tarpeeksi täytettä 20cm vuokaan, jonka pohjalle mansikkajuustokakku on ensin aseteltu. Apuna täytyy käyttää korkeaa reunakalvoa. 

Mansikkajuustokakku

2dl kermaa
200g tuorejuustoa
1dl mansikoita survottuna
4 liivatelehteä
½dl vettä
2-3rkl sokeria

Koko kakku on koottu 20cm vuokaan.
Pohjana on browniepohja.

Vaniljajuustokakku
4dl kermaa
200g vaniljatuorejuustoa
1,5dl maitoa
1pss vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Mansikkakiille

2dl mansikoita survottuna
1-2rkl sokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Mansikka kiille kaadetaan ensin jähmettyneen kakun päälle. Kun kiille alkaa jämähtää, asetellaan päälle marjoja. Tämän jälkeen päälle lisätään vielä toinen kiille, jotta marjat näyttävät ikään kuin uivan kakun päällä.

Kiille nro2

 1,5dl sprite
3 liivatelehtä


Vasemmalla mansikkajuustokakku jähmettyneenä ja aseteltuna 20cm vuokaan.
Moussen joukkoon olisi voinut lisätä hieman elintarvikeväriä, jotta vaaleanpunainen sävy erottuisi paremmin. Oikealla sitten koko hökötys vuoassaan.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3