Nopea tuplasuklaajuustokakku



Pullahiirellä oli jokin aika sitten blogissaan pari nopeaa suklaajuustokakkuohjetta. Minä päätin yhdistää nämä samaksi kakuksi. Täytteiden ohjeita jouduin hieman muokkaamaan, mutta periaate on hänen blogistaan.
 
Pohja:
n.8 kpl oreo-keksejä
25g voita

Valkosuklaatäyte:
200g (vanilja)tuorejuustoa
175g valkosuklaata

Suklaatäyte:
200g vaniljatuorejuustoa
150g tummaa suklaata

Hienonna keksit, sekoita joukkoon voi ja painele 15cm irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi seokseksi. Kaada vuokaan. Laita vuoka pakkaseen vartiksi. Valmista sitten tummasuklaatäyte samalla tavalla ja kaada vuokaan. Anna jähmettyä pari tuntia jääkaapissa. Tumman suklaan tilalla voi toki käyttää maitosuklaatakin, jos haluaa makeutta enemmään. Helppoa ja nopeaa!

Kakun päälle valutin hieman suklaa ganachea. Koristeeksi nakkasin vähän kinder-suklaata ja pari suklaamunaa. Tästä kyllä näkyy, että on kiireessä tehty. Kakku näytti vähän paremmalta luonnossa, mutta tännehän sitä on hyvä aina vakuutella.

Tämä oli tooooodella tuhtia! Mielestäni täyte sopisi paremmin esim. tryffeleiden/konvehtien täytteeksi. Ihmiset kehuivat makua kyllä kovasti, mutta ei tätä pystynyt ottamaan kuin suklaakonvehdin kokoisen siivun. Itse pidän huomattavasti enemmän tuosta triplasuklaajuustokakusta. Mutta kovasti tätäkin kehuttiin, kunhan ei ota liian isoa palaa.


Olen aiemmin tehnyt tätä ihanaa triplasuklaajuustokakkua, joka on paljon silkkisempää ja miedompaa. Kakku maistuu ihan aidolle juustokakulle. Tuo pikaversio oli vähän liian tuhtia. Mutta varsinaisen triplasuklaajuustokakun tekeminen vie kuitenkin aika kauan aikaa, joten kiireiselle kokille tämä pikaohje on varmasti parempi.



Kokeilin myöhemmin vielä täytettä suklaapatukoiden sisään. Passasi paljon paremmin näihin kuin juustokakkuun. Tällaisten suklaapatukoiden tekemisestä voi lukea ja katsoa videon mm. täältä.
Suklaakonvehtien valmistuksesta löytyy postaus mm. täältä.


Kommentit

  1. oijjoi ja namnam! superherkkua! :P oon samalla tyylillä tehnyt kakun täytteen, tosin heitin sekaan myös kermavaahtoa. toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on nimenomaan parempaa kun lisää joukkoon kermaa ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3