sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Turkoosi synttärikakku



Tämä kakku meni kaverini tytön 2v synttäreille. Sain häneltä kuvan, josta otin mallia koristeluun. En vain valitettavasti nyt saa linkitettyä kuvan alkuperäissivustoa tähän. Lisäksi tein kuppikakkuja, jotka löytyvät postauksen lopusta.

 Kakku on 20cm gluteeniton voikakkupohja.

Kakku on kuorrutettu tuorejuustokreemillä, joka muistuttaa sokerikreemiä, mutta joukkoon lisätään hieman tuorejuustoa, jolloin kuorrutteesta tulee maukkaampi ja helpommin levitettävä.
 
Kakun kuorruttamisesta kreemillä löytyy video täältä. Tätä kakkua varten pitää reunoille lisätä todella paljon kreemiä, koska kakkua ei ole kuorrutettu sokerimassalla. Minulle tuottaa vieläkin välillä vaikeuksia saada pinnasta ihan täydellisen tasaista. Mutta huomasin, että kun käyttää reunakalvoa apuna ja sillä ikään kuin vetää reunat sileäksi alhaalta ylös päin edeten, niin tulee aika tasaista jälkeä. Tästäkin voisin tietty tehdä vielä videon, joka olisi havainnollistavampi. 

Tein tuorejuustokreemin tällä ohjeella:

250g voita
5dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vanilja-aromia

Kts tarkempi valmistusohje yllä olevan linkin takaa.
 
Värjäsin kreemin taivaan sinisellä pastavärillä, jolloin siitä tuli turkoosia. Kreemi on alunperin hieman kellertävää sen sisältämän voin takia. Mikäli haluat vitivaloista sokerikreemiä, voi sen joukkoon lisätä aivan murunen violettia pastaväriä. Vastavärit kumoavat toisensa. Kts tarkempi ohje tältä videolta.


Toiselle reunalle levitin valkosuklaa ganachea. Valkosuklaata meni noin 50g ja kermaa 3-4 rkl. Sulatin suklaan ensin mikrossa ja sitten lisäilin kermaa, kunnes koostumus oli hyvä. Lisättävän kerman kannattaa olla kuumaa, jotta seos ei paakkuunnu. Sitten luskan avulla tiputin ganachea kakun päälle. 


Isot pallot ovat gluteenittomia lakritsipalloja, joita saa Oulusta ainakin Puistolasta. Pallot oli valmiiksi värjätty hopeisella tomuvärillä. Nämä ovat todella ihania. Lakupalloja voisi värjätä myös itsekin kimaltavilla tomuväreillä.


Tarkoitus oli tehdä pieniä marenkeja kakun päälle, mutta päädyin mursottamaan tuorejuustokreemillä pieniä ruusukkeita kakkuun. Marenkien valmistus kuitenkin ottaa aika paljon aikaa. Pursotukset on tehty keksikokoisella tähtityllalla ja pienellä 12-sakaraisella tähtityllalla. Katso myös viimeisin tyllatrendi tästä postauksesta; venäläiset kukkatyllat.


Lisäksi koristeena on Amerikan pastilleja, Marianne minipalloja ja hopeakuulia.



Karkit pysyivät hyvänä kakun päällä, vaikka kuorrute sisälsikin tuorejuustoa. Tuorejuustot nimittäin usein sisältävät liivatetta, joka taas reagoi sokerin kanssa niin, että alkaa muodostua nestettä. Tosin Violan tuorejuustot eivät taida sisältää liivatetta, joten ne sopivat kasvissyöjillekin. 


Kuppikakkuja tein reilu parikymmentä. Muffinssit on tehty ihanalla Madeleine kuppikakkujen ohjeella. Sillä tulee samettisia ja meheviä kuppikakkuja. Kuppikakkujen pursotuksesta löytyy videokin täältä. Pursotustietopakettini löytyy täältä.


 Kuorrute on myöskin tuorejuustokreemiä. Tein pursotuksia varten yhtä ison satsin kreemiä kuin yllä. Paitsi tuorejuustoa käytin vain 100g. Kreemi on värjätty myöskin sinisellä pastavärillä.


Kuppikakkuja koristelin lisäksi karkeilla. 


Onnea Adalle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3