What's cooking Helsinki




9.4.2016 pidettiin ensimmäinen What's cooking Helsinki tapahtuma Teurastamolla.
Mukana oli paljon ihania ruoka- ja leivontabloggaajia. Tapahtumaa oli järjestämässä mm. Mari Cadaut ja Teresa Välimäki. Suuri kiitos heille mahtavasta tapahtumasta ja ystävällisestä vastaanotosta! Koko porukka oli kyllä tosi mahtava ja avulias.


Kurkkaa viimeisin vlog julkaisuni youtubesta! Videolla otoksia mm. kokkausnäytöksistä. Kaikilta osallistujilta pyysin luvan videon julkaisemiseen. Klikkaa postauksen kuvia suuremmaksi hiirellä.


Tapahtumassa oli myös useita näytöskeittiöitä, joista yhteen pääsin esiintymään.
Minun piti alunperin esiintyä yhdessä Tekila's Bakeryn Kirsin kanssa, mutta kiireiden vuoksi hän joutui perumaan tulonsa. Kirsi ehdotti, että esittelisimme mirror glaze kuorrutteen, joka on kohtalaisen uusi ilmiö Suomessa. Idea oli todella hyvä.

Suunnittelimme reseptiä ja alkuperäinen suunnitelma oli tehdä kaksi värinen juustokakku. Kookosmoussekakun sisältä paljastuisi trooppinen juustokakku. Tämän kakun ohje tulee seuraavassa postauksessa. Mutta kun sitten päädyin esiintymään yksin, päätin vähän helpottaa tilannetta ja koristelin pelkästään trooppisen juustokakun omilla resepteilläni. Kakut kulkeutuivat näppärästi lentokoneen ruumassa Oulusta Helsinkiin!


Perjantai 8.4.
Matkani alkoi jo siis perjantaina. Lensin Oulusta serkkuni luo Espooseen. Minulla oli mukana kaksi trooppista juustokakkua jäisenä sekä paniikkivarakakkuna vielä suklaakakku, mikäli juustokakkujen kanssa ilmenisi ongelmia. Minusta pidettiin niin hyvää huolta, etten ole pitkään aikaan ollut näin kiitollinen! Kavereiden ja sukulaiden luona vierailu on monin kerroin mahtavampaa kuin viiden tähden hotellissa oleminen.

Pääsin tekemään kaikki valmistelutkin serkkuni luona lauantaita varten. Koristelin toisen juustokakuista valmiiksi jääkaappiin, jotta esityksen jälkeen porukka pääsisi heti maistamaan valmista kakkua. Koristeltavan kakun kun oli oltava jäinen, jotta peilikirkas kuorrute onnistuisi. Kuorrutteet onnistuivat niin hyvin, ettei suklaakakkua tarvinnut edes käyttää. Mikäli värikkäät kuorrutteet olisivat menneet pilalle, olisin tehnyt sitten idioottivarman suklaakuorrutteen. Tuo minulla onnistuu aina. Värikäs mirror glazekin on minulla oikeastaan aina melko hyvin onnistunut, mutta alussa piti vähän harjoitella kuorrutteen käyttäytymistä.


Lauantai 9.4.
Lauantaina serkkuni nakkasi minut Teurastamolle, jossa alkoi bloggaajille tarkoitetut aamuluennot.
Aluksi tarjolla oli kuitenkin duunattava puuroaamiainen, joka oli minusta todella kiva idea!


Pääpuhujana oli brittiläinen ruokabloggaaja ja kirjailija Felicity Cloake, joka kertoi minkälainen on hyvä blogiteksti. Lisäksi ruokatoimittaja Sanna Kekäläinen kertoi hieman hyvän reseptin anatomiasta ja viimeisimmistä ruokatrendeistä. Lopuksi oli vielä Virpi Mikkosen haastattelu. Virpi pitää nykyisin Vanelja blogia. Hänen aiempi bloginsa Kiitos hyvää, on ollut tauolla jo vajaan vuoden. Virpiltä ilmestyy uusi kirja, joka sisältää vegaanisia jäätelöohjeita. Amerikassa julkaistaan myös hänen uusi kirjansa N'ice cream. Virpi on palkittu taidokkaista kuvistaan Amerikassa.

Kokkausnäytökset
Luentojen jälkeen ovet avautuivat yleisölle ja kokkausnäytökset alkoivat. 
Leivontapuolella mukana olivat minun lisäkseni Pullahiiri, Dr.Dugar, KakkuKatri, Irman Ihannekakku, Makeaa (KokoSuomiLeipoo voittaja), Annin uunissa ja Celebration treats 4U blogit. Ruokapuolella Arlan keittiössä kokkaili mm. hyvä ystävani ja Koko Suomi leipoo osallistuja Ulla Koski (Ulla's Kärleksmums).


 Tapahtumassa jaettiin jokaisen näytöskeittiön reseptit yleisölle. Omaan ohjeeseeni tein pienen muutoksen, jota lappusessa ei ollut. Nimittäin ohjeessa käsketään käyttämään 130g valkosuklaata, mutta minä lisäsin vielä 30-40g lisää suklaata, jotta kiille varmasti pysyy hyvänä vielä seuraavaan päiväänkin. Itse tykkään lisätä valkosuklaan joukkoon 30-40g candy melts nappeja, jotka ovat feikkisuklaata, eivätkä sisällä kaakaovoita vaan kasviöljyjä. Tämän vuoksi candy meltsit jähmettyvät todella hyvin ja sitovat kuorrutetta hyvin. Candy meltsejä on myös eri värisiä, jolloin kuorrutteeseen saa samalla haluamansa värin.


Kuorrutteen ohje videon kera löytyy täältä.
Kiitokset vielä Kirsillekin, joka auttoi suuresti tätä ohjetta suunnitellessa!


Esityksen jälkeen ihmisiä kiinnosti suuresti kakun sulattaminen kuorruttamisen jälkeen. Edellisen linkin yhteydessä on vinkkejä siihenkin, mutta tiivistettynä kakun kannattaa antaa sulaa jääkaapissa seuraavaan päivään. Huoneenlämmössä kakku sulaa parissa tunnissa, mutta kakun sulaessa kannattaisi lämpötilaerojen olla aina mahdollisimman pienet.

Nostin edellisenä päivänä koristellun kakun pöydälle maisteltavaksi, joka katosikin melkoisen nopeaa. Näyttelykakunkin nostin sivupöydälle sulamaan, mutta eiväthän ihmiset malttaneet antaa sen sulaa, vaan kakku katosi melkoisen nopeaa esityksen jälkeen. Yleisö tuntui nauttivan suuresti myös jäisestä hyydykekakkuversiosta. Kakku ja kuorrute sai muutenkin niin paljon ihania kommentteja, että olin aivan hurmiossa koko päivän.



 Tässä ihana Taru Vihavainen (Pullahiiri) opettaa miten tehdään sokerikreemikukkia.


Annin uunissa, KakkuKatri ja Dr.Sugarin Jinna ja Jonna.



Celebration treats 4U taiteili herkullisia suklaaleivoksia mascarponetäytteellä ja marjoilla.


Rakas ystäväni Ulla teki raakatacoja. Ullan kokkailua näkyy vlog videoltani.


Liisa ja Irma taiteilivat helppoja ja herkullisia tarteletteja.

Sitruunatarteletit

Suklaa-mascarponetarteletit


Uskomatonta väriloistoa Arlan keittiössä. Jauhoputti ja luumusuu loihti ihania brunssimuffineja ja yrttisalaattia, jossa oli paljon syötäviä kukkia mukana.


Todella herkullisia taidonnäytteitä olivat kaikki loihtineet!


Päähuoneen tiloissa sai tehdä itselleen leipiä. 
Lisäksi samassa tilassa sai myöhemmin suunnitella itselleen tiskirätin. Tämä oli kyllä todella rentouttavaa puuhaa. Tuli ihan päiväkotiajat mieleen.


Ja lopputuloskin oli sen näköinen.. Läiskin perunasta tehdyillä muoteilla sekalaisia kuvioita tiskirättiin kangasväreillä. Tämä loistokas rätti täytyy ehdottomasti antaa omalle äidille lahjaksi. 


 Jaana serkkuni teki todella hienoja kuvioita omaan rättiinsä.
Tässä on jo ideaa.

Valtava basilikaseinä
Workshopit


Bloggaajilla oli mahdollisuus päästä myös pieniin workshoppeihin iltapäivällä ja minähän tietty valitsin leivontaosaston. Siellä esiteltiin Unelmakakkujen uusimpia tuotteita, kuten sokeri- ja suklaamassoja. Suklaamassa oli aika erikoisen makuista, mutta todella kätevä työstää.
 
Hauskin tuttavuus oli ns. venäläiset tyllat, joilla voi yhdellä pursotuksella tehdä esim. ruusun tai tulppaanin. Yksittäistä kukkaa tehdessä, tekisin ruusun mielummin sokerimassasta. Mutta mikäli kakkuun tulee paljon kukkia, tämmöinen ruusutylla olisi todella kätevä esim. täytekukkia tehdessä. Ja tietty tämänkin käyttöä pitäisi alkuun opetella hieman. Minullakin lopputulos näytti alkuun enemmän koralliriutalta.. Tyllaa kannattaa alkuun pitää kiinni kakussa ja nostaa sitten lopuksi nopeasti. Nettikaupoista en vielä näitä tyllia ole löytänyt, mutta sinne niitä on varmasti tulossa koko ajan.


Testasimme mm. SilikonMart tuotteita.
Mukaan saimme vielä pienen pussukan, jossa oli mm. whoopiematto, pitsimatto ja sokerimassaa.


Ruusutylla

Ruusu

Tässä leipojan silmä lepää..
Illalla oli vielä hieno illallinen Teurastamon tiloissa. Oli ihana päästä syömään hyvää ruokaa ihanaan seuraan. Tapahtuman kokkasi heleats. Menun oli suunnitellut Teemu Laurell.


Mukana oli mm. Koko Suomi leipoo voittaja Liisa Westerberg, joka pitää Makeaa blogia ja on juuri julkaissut toisen kirjansa.


Lisäksi mukana mm. Heidi Mamman Leivontanurkasta (oik. alhaalla), Celebration treats 4U (oik) ja Irman ihannekakut (oik. ylhäällä). Vasemmalla mm. Liisa ja Ulla. Kuva lainattu Ullan instagramista.




Sunnuntai 10.4.

Sunnuntaina pääsinkin näkemään sitten vielä rakkaita ystäviä.
 
Postittelijan leipomukset blogin pitäjä Raita esitteli minulle kaupungin ravintola-antia ja kerkesin siinä vähän kaupungille shoppailemaankin. Pitää kuule Raita ottaa meistä kaverikuva ensi kerralla! Illemmalla ennen lentoa tapasin vielä rakkaan ystäväni.

Kiitos kaikille ihanille ihmisille, jotka teitte tästä pienestä reissustani ikimuistoisen!
Tekee hyvää kiireiselle mammalle välillä päästä nauttimaan ystävien ja muiden leipureiden seurasta.

Serkukset
Erityiskiitos serkulleni Jaanalle, joka majoitti minut ensimmäiseksi yöksi! 
Ja myöskin Ullalle, joka majoitti minut toiseksi yöksi!
Kiitos myös rakkaat ystävät Raita ja Heini!

Kommentit

  1. Ihanan postauksen teit mahtavasta päivästä :)

    VastaaPoista
  2. Ihana ja upea postaus! Paljon kivoja kuvia ja oi, niin paljon tuttuja kasvoja. Oli ihanaa nähdä ja arvaa kävikö kimppakuva mielessä...ekaks aamulla ja sit muistin kun olin jo bussissa (kahvilassa olis ollut kaveri, joka olis sen varmasti voinut ottaa...). No, ens kerralla ;) haleja ♥

    VastaaPoista
  3. pitää muuten vielä kehua tota kakkua, jonka teit siellä näytöskeittiössä. todella kaunis ja ihanan yksinkertainen!

    VastaaPoista
  4. Mukava kirjoitus tapahtumasta :). Nyt vähän harmittaa, kun en maistanut kakkujasi, näyttivät kyllä hyviltä, mutta en viitsinyt alkaa ryysimään apajille. Oli kiva tavata sinut ja muita ruoka- ja leivontaintoilijoita. Hauska päivä kokonaisuudessaan.

    VastaaPoista
  5. Voiii, oli varmasti huippukiva tapahtuma! Olisinpa päässyt paikan päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi,niinpä :) ilmoitan sulle ens kerralla ku oon tulossa ;) ois kiva nähdä sinutkin livenä :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3