sunnuntai 22. toukokuuta 2016

DIY nonparellikengät Nämä eivät olekaan syötävät kengät. Olen nähnyt netissä hauskoja kenkiä, jotka on koristeltu muistuttamaan erilaisia leivonnaisia.

Tämmöisiä valmiiksi koristeltuja kenkiä voi ostaa amerikkalaisesta nettikaupasta nimeltä Shoe Bakery. He toimittavat kenkiä myös Suomeen, mutta niiden hinta näytti olevan jopa useita satasia.

Näin sitten ystäväni Marian facebook sivuilla hauskan kuvan, jossa hän oli tuunannut kirpparilta ostetut korkkarit kakkumaiseksi. Kenkien reunoilla näytti ikään kuin valuvan kuorrutetta ja nonparelleja. Ne olivat minusta niin älyttömän nätit, että päätin itsekin alkaa testailemaan ideaa. Lopulta minulla alkoi olla niin paljon eri ideoita päässäni, että aivot kärysi. Tässäpä yksi nopea ja helppo kenkien tuunaus idea.


Ohje näiden koristelemiseen löytyy youtubesta.
 
Projektia varten tarvitaan tennarit, akryylivärejä, pensseli, paletti, vettä ja paperia.
Akryylivärit ovat vesiliukoisia, joten jos haluaa vedenpitävät kengät, kannattaa käyttää esim. kangasmaaleja, jotka kiinnitetään kenkään silitysraudan avulla. Mikäli käyttää vedenpitäviä maaleja, kannattaa jokaiselle maalille varata oma pensseli.


Minusta näistä tuli aivan ylisöpöt! Olen niin ihastunut leivonnaisia muistuttaviin kenkiin.
Kannattaa kuitenkin ensin testata joihinkin vanhoihin kenkiin muutamaa eri koristelutyyliä, ettei mene kalliimmat kengät pilalle. Minä bongailin vanhoja kenkiä mm. kirpputoreilta. Myös marketeista ja H&M:ltä löytää uusiakin kenkiä todella halvalla. 


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3