maanantai 2. toukokuuta 2016

Keksilinna ja ARVONTA!Pääsin yhdessä Mondelezin ja Blogiringin kanssa kehittelemään hauskaa keksilinnaa käyttämällä rakentamiseen pelkästään valmiskeksejä. Tätä linnaa rakentaessa tuli jotenkin kivan kesäinen fiilis. Vähän kuin tekisi kesäistä versiota piparkakkutalosta.

Kts postauksen lopusta ohjeet Kesän makein keksilinna -haasteeseen.
Blogiringin kampanjasivulle löydät täältä

Lisäksi lopussa on ohjeet myöskin Facebook arvontaan. Arvontoja suoritetaan kaksi. Ensimmäinen on viikon päästä, toinen kahden viikon päästä. Palkintona on 30€ arvoinen tuotepaketti sisältäen 10kpl Mondelezin keksejä, Marabou- ja Japp-suklaalevyt, Marabou Mix Daim -pussi, Domino-keksisäilytyspurkki ja reseptilehtinen.


Sain Mondelezilta 25 pakettia erilaisia keksejä, joista aloin sitten kehittelemään linnaa.
Paketista löytyi mm. Marabou choco moment, Belvita, Super Domino, Oreo ja Tuc-keksejä.

Valitsin teemakseni poikamaisen linnan lähinnä vain sillä perusteella, että itselläni on kaksi poikaa. Tutuille tulee paljon tehtyä myös pinkkiä prinsessakakkua ym, mutta omalle väelle toiveena on aina enemmän jotain poikamaista. Vaikka nykyisin ei onneksi ole enää niin tarkkaa onko lapsella tyttöjen vai poikien leluja/vaatteita ym. Lapsi saa itse päättää. Meillä vain pojat yleensä päätyy johonkin siniseen ja hirviömäiseen..


Linnaa varten tarvittiin:

-3pkt belvita-keksejä
-3 pötköä oreo-keksejä
-3pkt tuc-keksejä
-1pkt super dominoita

Liimausapuna voi käyttää joko pikeeriä tai sulaa sokeria.
Tarkoitukseni ei ollut aluperin tehdä videota, mutta minusta tuntui, että linnan rakentaminen oli kaikista helpoin selittää videon avulla.


Videolla näytän pari eri tyyliä, miten keksit voi kiinnittää toisiinsa pikeerin avulla.
Sitten näytän miten osat voi rakentaa käyttämällä apuna sulaa sokeria.

Hedelmäsokeri on siitä kätevää, että se ei tummu sulaessaan ja näin ollen sillä tulee nätimpää jälkeä aikaan. Myös kondiittorin sokeria voisi käyttää liimaamiseen. 
Sokeri sulatetaan teflon-pannulla samalla tavalla kuin esim. piparitaloa tehdessä.


Kuten kuvasta näkyy, linna muistuuttaa hieman kolmikerrostäytekakkua.
Jokainen "kerros" on ontto sisältä. Alin kerros on reilu 20cm leveä, keskimmäinen vajaa 20cm ja ylin n.10cm. 

Kerrokset


Tornin reunoilla on Belvita-keksejä. Välipohjina toimii Dominoista askarreltu pohjarakennelma. 
Yllä olevassa kuvassa keksit on kiinnitetty pikeerillä. Tukiapuna käytin styrox-kakkupohjaa ja reunakalvoa. Kuminauha tosin olisi huomattavasti näppärämpi. Kts. tarkemmat ohjeet videolta.

Aita


Aita on tehty Tuc-kekseistä. Asetin keksejä neljään yhtä pitkään riviin. Liimausapuna käytin sulaa sokeria, jota nostelin lusikalla väleihin. Keksien on oltava silikonialustan tai leivinpaperin päällä, ettei sokeri jämähdä pöytään kiinni.

Tornit


Tornit on tehty pinomalla oreo-keksejä päällekäin. Liimasin nämäkin keksit toisiinsa sulalla sokerilla. Tornit on myös kiinnitetty alustaan sulalla sokerilla. Alustana toimii tavallinen pahvi.

Sulan sokerin kanssa pitää aina muistaa olla varovainen, sillä se on pitkälti yli 100 asteista.
Itse suosin enemmän sulaa sokeria osia kiinnitettäessä, sillä sokeri kovettuu uudelleen ihan silmän räpäyksessä. Mikäli haluaa kiinnittää kaikki osat pikeerillä, pitää osien antaa kuivahtaa ainakin yön yli. Lasten kanssa askarreltaessa pikeeri on tosin huomattavasti turvallisempaa.
 Lisää kuvia keksilinnastani löytyy myös Instagram-sivuiltani.

Kesän makein keksilinna -haaste
 
Nyt kaikilla on mahdollisuus osallistua Kesän makein keksilinna -haasteeseen täällä
Lisää ideoita keksilinnaa varten löytyy muiden haasteeseen osallistuvien Blogiringin bloggaajien blogeista. Nämä blogit eivät osallistu varsinaiseen Kesän makein keksilinna -haasteeseen.
Blogiringin omalle kampanjasivulle löydät täältä. Muut haasteeseen osallistuvat blogit ovat Suklaapossu, Mehukekkerit, Peggyn pieni punainen keittiö ja Marsipaanipossu.

Arvonta

Arvontaan voit osallistua Facebook sivuillani täällä.
Käy tykkäämässä linkin takaa löytyvää kuvaa keksilinnasta ja olet mukana arvonnassa.

 Yhteistyössä:

http://www.blogirinki.fihttp://www.keksihylly.fi/keksilinna
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3