lauantai 28. toukokuuta 2016

Limeraakakakku



Tämä on yksi suosikki raakakakuistani. Raakakakut tuppaavat olemaan hieman tuhteja, mutta lime tuo tähän ihanaa raikkautta.

 
Pohja:
2dl pähkinöitä (cashew, manteli)
½rkl hunajaa
2 taatelia
ripaus suolaa

Täyte:
3,5dl cashew pähkinöitä
1 avocado
1 limen kuori ja mehu


Esivalmistelut:
Laita pähkinät likoamaan kylmään veteen yön ajaksi, jolloin niiden hienontamisesta tulee helpompaa.

Pohjaa varten hienonna pähkinät ja taatelit tehosekoittimessa. Lisää hunaja ja suola.
Vuoraa 15cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos vuokaan.

Täytettä varten hienonna pähkinät tehosekoittimessa. Halkaise avocado kahtia, poista siemen ja kaavi hedelmäliha kuoresta lusikan avulla. Lisää pähkinöiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi limen kuoriraaste ja mehu. Painele seos vuokaan ja anna jähmettyä pakkasessa 2h. 


Vinkkejä!
 
Kakkua voi myös säilyttää pakkasessa pidemmän aikaa ja ottaa sitten jääkaappiin muutamaa tuntia ennen tarjoilua sulamaan. Tai ihan vaikka edellisenä päivänä jo. 

Säilytä kakkua kelmun alla, jottei se pääse kuivahtamaan.


Kakun kanssa sopii hyvin yhteen homemade lemonade.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta ♥ Mä en oo vielä kokeillu yhden yhtäkään raakakakkua, mutta tämä kuulostaa herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää. En vieläkään ole suuri raakakakkujen fani, mutta tätä teen kyllä uudestaankin. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3