tiistai 17. toukokuuta 2016

Mikki Hiiri kuppikakut (surprise inside cake)



Näiden Mikki Hiiri kuppikakkujen ohjeen löysin aikoinaan Ann Reardonin blogista. Olen testannut näitä ainakin kolme kertaa ja koskaan en ole lopputulokseen ollut täysin tyytyväinen. Alkuperäinen ohje oli minusta todella huono, joten päädyin muokkaamaan ohjetta täysin. Siitä huolimatta Mikki Hiiri tahtoo jäädä vähän lötsähtäneeksi. Päätin kuitenkin että tämä koesatsi ansaitsee julkaisun blogissa.


Kuppikakkujen sisältä paljastuu siis Mikki Hiiri. Ei ole väliä mistä kohti muffinssia leikkaa.
Olen kehitellyt ohjetta, niin että ruskea taikina olisi tarpeeksi jämäkkää eikä leviäisi uunissa rumasti. Samoin vaalean taikinan on oltava tarpeeksi jämäkkää.

Tässä ohje, joka on tähän mennessä toiminut parhaiten.
Ohjeella tulee noin 12kpl Mikki Hiiri kuppikakkuja.

Porkkanamuffinssit

160g (n.2,4dl) vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl kanelia
ripaus suolaa
100g voita
200g (n.2,3dl) sokeria
2 isoa kananmunaa
1dl porkkanaraastetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat. Lisää kuivat aineet. Lisää lopuksi porkkanaraaste.
Mikäli haluat tehdä pelkästään porkkanamuffinsseja, täytä 2/3 muffinivuoasta taikinalla ja paista 175 asteessa 20-30min. Mikki Hiiri kuppikakkuja varten valmista ensin suklaamuffinssit.


Suklaamuffinssit

Suklaapohjaa varten valmista yksi satsi suklaamuffinsseja tällä nopealla suklaamuffiniohjeella. Linkin takaa löytyy myös video muffinssien valmistukseen.


Näitä muffinsseja varten testasin muffinivuokaani, jossa on tuommoiset piikit joka kolon keskellä.
Mutta tavallista muffinipeltiäkin voi toki käyttää. Tai sitten voi käyttää suoraan pelkkiä paperisia muffinivuokia. Mikäli ei omista muffinipeltiä, kannattaa käyttää kahta paperivuokaa kerralla, jotta muffini ei leiviä uunissa liikaa. Myös silikonivuokia voi käyttää. Tuommoista piikkivuokaa käytettäessä asetetaan koloihin paperisen vuoat aivan kuin tavallisen vuoankin kanssa.

Nostele 2tl porkkanamuffinssitaikinaa vuokien pohjalle ja paista taikinaa 175 asteessa noin 10min. Taikinan ei tarvitse olla tässä vaiheessa vielä kypsää. Riittää että se on hieman jämähtänyt.


 Sillä välin kun ensimmäinen muffinit ovat uunissa, hienonna suklaamuffinit kulhossa. Lisää joukkoon 50g tuorejuustoa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Aivan kuin cake popseja tehdessä.


 Pyörittele massasta 12 palloa. Tähän menee noin puolet taikinamassasta.


 Aseta pallot vuokiin hieman kypsentyneen taikinan päälle.


 Pyörittele lopusta taikinasta 12 pitkoa.


Yhdistä pitko sitten rinkulaksi ja pyöristä reunat hyvin, ettei rinkulaan jää tuommoisia kuvan osoittamia railoja. Tästä tulee Mikin 3D korvat.

Nosta tämä osa palleron päälle vuokaan ja nosta vielä 1rkl porkkanamuffinssitaikinaa lopuksi päälle. Paista koko hökötystä vielä 175 asteessa noin puolisen tuntia. Anna jäähtyä.

Valkosuklaakreemi
14:lle kuppikakulle

150g huoneenlämpöistä voita
3dl tomusokeria
50g vaniljatuorejuustoa
100g valkosuklaata

Vaahdota voita noin 5min kunnes se hieman kuohkeutuu ja vaalenee. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vaahdota toiset 5min. Lisää tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 15-30sek pätkissä ja anna jäähtyä ihan hetki. Lisää seokseen. 

Käytin pursotuksiin isoa kukkatyllaa.
Tarkemmin eri pursotuksista voi lukea täältä. Linkin takaa löytyy myös ohjevideoita.


Tässä perus cup cake pursotus. Päälle ripottelin nonparelleja.


Kuppikakkuja varten käytin Mikki Hiiri muffinivuokia. 
Päälle ripottelin Mikki Hiiri confettia, jota saa leivontatarvikeliikkeistä.


Ja voilà. Pure magic...


 Maku oli kyllä erittäin hyvä!


 Hattaraa purkissa.



Jos joku tulee testanneeksi näitä, niin tägätkää kuvanne instagramissa @kakkumonsteri.
Olisi kiva nähdä miten muut näissä onnistuvat.

Mikki Hiiri kuviosta voisi tehdä ehkä vielä vähän pienemmän. Kannattaa ainakin testata tuota porkkanamuffinssiohjetta ja kuorrutetta. Oli hirmu hyvä yhdistelmä.

Muita Mikki aiheisia leivonnaisia:



4 kommenttia:

  1. Onpa hauskoja Mikki-muffinseja!
    Mä oon liian laiska noin monivaiheisiin leipomuksiin, mutta kiva kattoa toisen työn tulosta. :)

    VastaaPoista
  2. kiva idea! :) hei miten noi piikit tossa vuoassa vaikuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden piikkien pitäs kai pitää täytepallero paremmin paikoillaan. Ja estää sitä vajoamasta ihan pohjaan. En osaa sanoa toimiko x)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3