Suklaa-salmiakkijuustokakku



Suklaan ja salmiakin yhdistelmä on ihana. Siksipä kehittelin näiden pohjalta juustokakun.
Koristelu on muodikkaasti överi. Jouluisia överijuustokakkuja löytyy mm. täältä.

Pohjana on brownies pohja. Pohjasta saa gluteenittoman, korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Salmiakkikerros on myös gluteeniton. Kakku on tehty 18cm vuokaan.

Pohja
 
60g voita
1dl sokeria
40g suklaata
1 muna
1tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Lisää sokerit ja suola. Anna jäähtyä hetki ja lisää kananmuna. Kananmuna alkaa paistua yli 60 asteessa, joten seoksen on oltava tätä viileämpää. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa 18cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 25-30min. Anna jäähtyä. Älä poista pohjaa vuoasta, vaan anna sen jäähtyä vuoassa.

Vinkki!
Ohje kannattaa tuplata 24cm vuokaa varten.


Täyte
  
2,5dl kermaa
200g vaniljatuorejuustoa

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto.
Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Suklaakerrokseen:
100g suklaata
2 liivatelehteä
3rkl kuumaa vettä

Salmiakkikerrokseen:
1dl salmiakkikiisseliä
4 liivatelehteä
½dl vettä

Salmiakkikiisseli:
2dl salmiakkimixeriä
1rkl siirappia
1rkl maissijauhoja

Suklaakerros


Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 15-30sek pätkissä. Lisää toiseen kulhoon kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon sula suklaa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sitten kuumaan vesitilkkaan. Lisää suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. 

Aseta vuokaan 8-10cm korkea reunakalvo. Pohjaa ei siis missään vaiheessa ole irrotettu vuoasta tässä vaiheessa. Voit käyttää reunoille myös leivinpaperia. Reunakalvoa voi ostaa leivontatarvikeliikkeistä. Mikäli ei halua käyttää reunoilla mitään kalvoja, voi täytteen tehdä 24cm vuokaan, jolloin vuoan korkeus riittää. Mikäli omistat 10cm korkean vuoan (18cm halkaisijaltaan), et tarvitse reunakalvoa.
Kaada suklaatäyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 4-6h. Pakkasessa 1-2h.

Salmiakkikerros

Salmiakkikiisseliä varten laita salmiakkimixeri, siirappi ja maissijauhot kattilaan. Kiehauta koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä seosta hiljalleen n.5min, kunnes se sakenee. Anna seoksen jäähtyä.


Lisää kiisseli toiseen puoliskoon kerma-tuorejuustoseosta. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sitten kuumaan vesitilkkaan. Lisää seokseen ja sekoita hyvin.
Kaada salmiakkiseos vuokaan jähmettyneen suklaatäytteen päälle.


Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4-6h tai pakkasessa 1-2h.
Kakku on mielestäni nätti näinkin ilman mitään koristeita.

HOX!
Ethän laita juustokakun päälle suoraan mitään sokerimassakoristeita, sillä sokeri sulaa liivatetta sisältävän kakun pinnalle nopeaa. Sokerimassakoristeiden alla olisi aina hyvä olla suklaata tai kreemiä. Sama pätee myös esim. nonparelleihin ja sokerihelmiin.

Suklaa ganache

130g suklaata
½dl kuohukermaa
1rkl voita

Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi, mutta älä keitä. Lisää suklaa, nosta kattila liedeltä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki. Valuta suklaata kakun päälle ja avita levittymistä lusikan avulla. Levittele suklaata myös varovasti reunojen yli.


Suklaakoristeet
 

50g tummaa suklaata
salmiakkijauhetta
wiener crush rouhetta

50g valkosuklaata
turkinpippurirouhetta

Temperoi suklaa. Suklaan voi myös sulattaa niin, ettei sitä tarvitse temperoida ollenkaan. Tämä konsti on pelastanut ainakin meikäläisen hermot. Tarkemmat ohjeet täällä.

Levitä suklaat leivinpaperille. Hunnuta tumman suklaan päälle salmiakkijauhetta ja ripottele hieman wiener crush rouhetta vielä päälle. Ripottele valkosuklaan päälle turkinpippurirouhetta.
Anna suklaiden hetki jämähtää huoneenlämmössä (1-2min) ja vedä suklaaseen veitsellä viiltoja, jotta suklaasta tulee erikokoisia palasia. Laita suklaat vielä jääkaappiin jähmettymään kokonaan.


Tökkää jähmettyneet suklaakoristeet kakkuun pystyyn. Mikäli suklaa ei ole temperoitua, eivät suklaakoristeet pidä muotoansa vaan lötsähtävät kakun päälle. 

Nostele kakun päälle vielä salmiakkikiisseliä lusikan avulla raidoiksi. 
Kakun voi koristella vielä salmiakkimakeisilla.



Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3