lauantai 4. kesäkuuta 2016

Mustikka-suklaahääkakut


24cm kakku

Nämä kakut menivät keväthäihin. Morsian pyysi tekemään kakut Hannan (Unelmaa leipomassa blogi) mustikka-suklaakakun ohjeella. Koristelun kuitenkin tein omalla tyylilläni.
 
Pohja on mehevä suklaakakkupohja nro6. Maistellessani taikinaa, mietin tuleekohan pohjasta liian mauton. Mutta pohja oli kuitenkin loppujen lopuksi hyvä eikä ollenkaan liian tuhti, vaikka siihen tulikin aika paljon aitoa suklaata.

Linkin takaa löytyy tarkemmat ohjeet pohjien tekemiseen. Tein häihin 24cm ja 26cm kakut (50hlö:lle). Lisäksi tein 18cm erikoisruokavaliokakun (gluteeniton ja laktoositon). 

26cm kakku

Täytteeksi laitoin mustikkahilloa ja vaahdotettua suklaa ganachea. Linkin takaa löytyy ohjeita eri tyylisiin suklaakuorrutteisiin. Kakun täyteeksi suosittelen pursotettavaa suklaa ganachea.
 
Näihin kahteen kakkuun meni 7,5dl kuohkukermaa + 600g tummaa suklaata. Ganachen joukkoon voi lisätä vielä pari ruokalusikallista voita.

18cm kakku

Erikoisruokavaliokakkua varten käytin laktoositonta voita ja suklaata. 
Kuorrutin kakun myöskin vaahdotetulla suklaa ganachella.



Isot kakut kuorrutin vielä suklaakremmillä (nro1), koska kreemi on kestävämpää kuin ganache.
Kahteen kakkuun riitti yksi satsi kreemiä (voita 250g).


Kakkujen päälle on vielä valutettu suklaa ganachea (ei vaahdotettua).
Kaikkiin kolmeen kakkuun riitti ganachea ohjeella: 2dl kermaa + 150g tummaa suklaata.

Lisäsin ganachen joukkoon vielä 1-2rkl rypsiöljyä kiiltoa tuomaan. Myös voita voisi käyttää.
Ganachesta saa paksumpaa käyttämällä enemmän suklaata.


Koristeluun käytin tuoreita marjoja, marenkeja, macaroneja ja sokerikuulia.


On se kyllä jännä, miten viimeinen silaus saa kakun muuttumaan ihan kokonaan. Jossain vaiheessa ajattelin, että tuleekohan kakuista tarpeeksi nättejä. Mutta loppujen lopuksi ihastuin tähän yksinkertaiseen koristeluun. Tosin tätäkään koristelutyyliä ei saisi väheksyä, sillä onhan asettelukin yksi taiteenlaji.


 Tuli vähän valinnanvaikeus kuvia valitessani..
Kakkupohjien riittoisuudesta voi lukea tarkemmin täältä.
 
Kakun kuorruttamisesta kreemillä löytyy video täältä.
Hauska kikka kakun pinnan silottamiseen reunakalvon avulla löytyy tästä Mikki Hiiri videosta.




Onnea vielä hääparille!

8 kommenttia:

  1. kauniit kakut. ja ihana koristelu! <3

    VastaaPoista
  2. Ei voi muuta todeta kuin: WAU! Olet mestari!

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos! <3 Tässähän ihan punastuu :))

    VastaaPoista
  4. Upeita kakkuja! Miten tuon suklaan saa valumaan reunan yli vain vähän? Itselläni käy niin, että joko ei valu juuri yhtään yli tai sitten tulee aivan liikaa. Onko tuohon joku hyvä kikka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ganachen pitää olla aika paksua ja kakun jääkaappikylmä jotta sukaa jämähtää siihen nopeaa kiinni. Itsellä ganache oli tällä kertaa pikkasen liian ohutta, mutta laskeutui kuitenkin ihan nätisti :) kreemin pitää alla olla hyvin jähmettynyt.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3