Raparperimuffinit




Bongasin hauskan raparperi-kauramuru-muffinien ohjeen Liisan Makeaa blogista ja päätin toteuttaa tämän idean omalla reseptilläni. Tuli tosi ihania!

Käytin näihin vähän terveellisempää sokeria, mutta ei nämä siltikään ihan Terveys kategoriaan päässeet. Ohje on nopea ja helppo.

noin 18kpl keskikokoista muffinia

3 munaa
2dl (ruskeaa) sokeria
100g voita
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½tl vaniljajauhetta
n. 150g creme fraichea
n.4dl raparperia pilkottuna
(1tl kanelia)

Muruseos:
75g voita
1dl (ruskeaa) sokeria
 2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja

Muffineja varten vaahdota munat ja sokeri. Ruskeana sokerina voi käyttää esim. kookossokeria, täysruokosokeria, intiaanisokeria tai fariinisokeria. Itse käytin täysruokosokeria, mutta toki valkoinenkin sokeri käy. Ruskealla sokerilla tulee vähän enemmän makua muffineihin ja sen aromit passaavat etenkin raparperin kanssa hyvin yhteen.

Lisää sula voi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne seokseen. Lisää creme fraiche. Creme fraichen tilalla voi käyttää myös piimää, kermaviiliä tai rahkaa. Tähän asti sekoitukseen voi käyttää ihan hyvin sähkövatkainta.

Lisää lopuksi raparperin palat taikinaan ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
Jaa taikina muffinivuokiin (2/3 vuoasta).

Sekoita muruseoksen kuivat aineet yhteen ja lisää jääkaappikylmä voi. Nypi sormilla seos murumaiseksi. Tässä menee pari minuuttia. Ripottele muruseos muffinien pinnalle.

Paista muffineja 175 asteessa 25-30min.


Parasta näissä muffineissa on, että näitä ei tarvitse koristella millään.


Nämä sopivat loistavasti esim. picnicille mukaan.
Raparperin tilalla voi käyttää myös omenaa.


Mikäli muruseosta jää yli, sekoita sen joukkoon raparperin palasia ja tee seoksesta raparperipaistos omenapaistokseen tapaan. Seoksen voi paistaa kattilassa tai uunissa.


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3