keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Raparperipuuro



Raparperi on yksi lempivihanneksistani. Kaikenlisäksi sen voi poimia jo keväällä toisin kuin esim. marjat.
Ylijäämä raparperista kannattaa valmistaa hilloa, sillä se säilyy hyvin. Hilloa voi käyttää myös täytekakkujen ja juustokakkujen täytteeksi. Raparperia voi myös pakastaa.

Tässä ohje ihanaan raparperimannapuuroon.

1 litra vettä
5dl raparperin paloja
1dl sokeria
½tl suolaa
2dl (kaura)mannasuurimoita 

Pilko raparperi pieniksi paloiksi. Laita kattilaan vesi, raparperit, suola ja sokeri. Keitä 5-10min, kunnes raparperit pehmenevät. Lisää mannasuurimot ja keitä keskilämmöllä 5-10min vähän väliä sekoittaen. Puuron joukkoon voisi lisätä vielä mansikoita tai vaniljaa.


 Poimin tuttujenkin pihoilta niin paljon raparpereita, että piti ihan laittaa osa pakkaseen. Meidän oma raparperipuska on niin pieni, että pitänee istuttaa ensi vuodeksi lisää. 

Tein lisäksi helppoa ja nopeaa raparperipiirakkaa.
 
Pohjan ohje on tehty tällä omenapiirakan ohjeella. Paistan pohjan aina hieman normaalia uunipeltiä pienemmässä pellissä, jotta pohjasta tulee varmasti kuohkea. Pohjan päälle ripottelin reilusti raparperinpaloja ja paistoin piirakkaa 200 asteessa 25min.

Mikäli haluaa vähän enemmän luksusta, suosittelen tätä raparperi-mascarponepiirakkaa.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3