Suklaakakkupohja nro6



Kuten jo otsikosta saattaa päätellä, on hyviä suklaakakkupohjia tullut testattua useita. Yksi suosikeistani on nopea ja helppo suklaakakkupohja (nro2). Eniten käytän kuitenkin supersuklaista kakkupohjaa, koska se on herkullinen ja jykevä. Siitä on myös helppo kaivertaa muotokakkuja.

Mikäli haluaa herkullisen suklaakakun ilman täytteitä, suosittelen testaamaan mutakakkuohjettani. Sillä tulee paras suklaakakku ikinä, mutta kakku on sen verran tuhti, etten täytä sitä yleensä millään. Korkeintaan kuorrutan suklaa ganachella. Pitää erikseen vielä mainita whoopie-kakkupohja, joka on gluteenittomana ihanan ilmava ja mehevä. Pohja on paras pellille tehtynä.

Tämä kuudes ohje on myös ihana. Paljon parempi kuin esim. suklaakakkupohja 1, 3 tai 4. Viides suklaakakkupohjaohje (devil's chocolate cake) on myöskin herkullinen ja sillä tulee kaiken lisäksi kaunis pohja. Törmäsin tähän ohjeeseen Unelmaa leipomassa blogissa.

18cm vuoka

150g voita
150g suklaata
5 keltuaista + 1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/3dl perunajauhoja
1/3dl kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
5 valkuaista + ½dl sokeria 

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä, jottei suklaa pala. Nosta sivuun jäähtymään.
Vaahdota valkuaiset ja ½dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sitten keltuaiset ja 1dl sokeria kuohkaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahdon joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita lopuksi valkuaisvaahto varovasti lusikalla nostellen seokseen.

Vuoraa 18cm vuoan pohja leivinpaperin palasella ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttää puutikulla. Kakkuun pistettyyn taikinaan ei saa jäädä märkää taikinaa kiinni. Säilytä kakkua kelmuun käärittynä, ettei se kuiva.

Vinkki!
Mikäli käytät vain yhtä sähkövatkainta, on vaahdotusjärjestys: 
1. valkuaiset 
2. keltuaiset

24cm vuokaa varten, kannattaa tehdä 1,5-kertainen määrä taikinaa. 26-28cm vuokaa varten kannattaa ohje tuplata. Pohjasta tulee hyvä vähän isompaankin vuokaan tehtynä.


Kakun kostutukseen sopii hyvin vaniljasokerilla maustettu maito tai vesi. 
Kakusta saa myös kauniin nakukakun.
 
Kakkupohjien riittoisuudesta eri syöjämäärälle voi lukea tarkemmin täältä.
Lisää kakkupohjien ohjeita täällä.

Kommentit