maanantai 15. elokuuta 2016

HoneycombPäätin testata honeycombia eli hunajakennoa, joka on pääasiassa karamellisoitua sokeria. Tähän ei ole pakko käyttää hunajaa, vaan tämän nimitys tulee enemmänkin tuosta sisuksen rakenteesta.

Honeycomb sopii hyvin eri leivonnaisten koristeluun, jäätelön päälle tai vaikka konvehtien täytteeksi. Hunajaa ei ole pakko käyttää, mutta minä halusin lisätä sitä hieman. Hunajan voi korvata tavallisella vaalealla siirapilla, jolloin tästä tulee enemmän karamellimainen makeinen. Hunajalla terästetty maistuu hyvin paljon hunajalle, joten kannattaa käyttää hyvälaatuista hunajaa. 


Latasin youtubeen videon valmistusprosessista.

325g sokeria
50g hunajaa
50g glukoosisiirappia
½dl vettä
15g ruokasoodaa

Hunajan tilalla voi tosiaan käyttää vaaleaa siirappia.
 
Laita sokeri, hunaja, glukoosi ja vesi kattilaan. Keitä seosta 130-150 asteiseksi. 130 asteinen hunajakenno on kohtalaisen vaalea sisältä. 150 asteinen kenno taas on tummaa ja hieman kitkerämpää. Minä lämmitin oman seokseni 140 asteiseksi. Lisää sitten ruokasooda siirapin joukkoon. Seos kuohahtaa hieman ja seos alkaa kaksinkertaistua. 

Kaada seos leivinpaperin päälle. 
Minä laitoin leivinpaperin vielä 20x30cm vuokaan, jotta sokeri ei leviä liikaa. 
Anna seoksen jähmettyä noin 30min ajan ja riko siitä sitten pieniä palasia ja nauti vaikka makeisina.


Honeycomb on sisältä todella sitkeää ja pinnalta rapsakka. Itse en tähän kovin tykästynyt, sillä tällä saa varmasti paikat lähtemään hampaista! Jos lapsella on hammas irtoamassa, niin suosittelen tätä irroitusavuksi. Mutta hyvänmakuista tämä toki oli. Tämä on ehkä kuitenkin paras imeskellä.
 
Ajattelin seuraavana jouluna testata tätä konvehtien täytteeksi. Kiva ylläri jollekin jolla on tekarit..
Honeycomb kannattaa säilyttää viileässä paikassa suljetussa rasiassa (esim. kuivaruokakaapissa). Se nimittäin äkkiä pehmenee pöydällä kuumana kesäpäivänä..

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3