torstai 11. elokuuta 2016

Kauramannapuuro



Mannaryynit valmistetaan yleensä vehnäjauhoista. Itse ostan aina täysjyvämannaa, mutta halusin kokeilla myös kauramannaa. Mannaryynithän ovat lähinnä vain erikoishienoksi jauhettua viljaa. Näissä on hieman kaurapuuron makua, mutta tästä tulee paljon pumpulimaisempaa ja silkkisempää.
Lapsetkin tykkäsivät.

4:lle

1 litra maitoa
1,5dl kauramannaryynejä
½tl suolaa

Voit käyttää maidon tilalla myös laimennettua mehua tai 3dl omenasosetta + 8dl vettä.
Voit käyttää maitona myös manteli-, pähkinä- tai kookosmaitoa.


 Kiehauta maito (puuro)kattilassa. Lisää mannaryynit ja suola. Keittele hiljalleen 5-10min, kunnes puuro sakenee. Puuron kanssa sopii ihanasti yhteen tuoreet mansikat ja muut marjat. 
Ostin lisäksi kaurajauhoa, jota aion käyttää terveysleivontaan.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3