Maailman paras mustikkapiirakka



Tällä ohjeella tulee täydellinen piirakka! Idean tähän piirakkaan sain Hannan Unelmaa leipomassa blogista. Muokkasin alkuperäistä ohjetta ihan vähän. Piirakassa on pinnalla kauramurua sekä paahdettuja valkosuklaapaloja. Täydellistä!

Pohja:
2 munaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
0,75dl maitoa
½dl rypsiöljyä
n.200g mustikoita
200g valkosuklaata

Muruseos:
25g voita
2rkl kaurahiutaleita
½dl vehnäjauhoja

Piirakkaa varten vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lisää öljy ja maito. Lisää lopuksi mustikat ja sekota lusikalla varovasti ettei taikina värjäänny.
 
Kaada seos 20x30cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Rouhi valkosuklaa paloiksi. Palaset saavat olla kohtalaisen isoja, koska ne karamellisoituvat ihanasti uunissa. Ripottele valkosuklaapalat taikinan pinnalle.

Muruseosta varten sekoita kaikki ainekset keskenään ja nypi sekaisin murumaiseksi seokseksi. Tässä kestää pari minuuttia. Ripottele muruseos vielä piirakan päälle.
 
Paista 200 asteessa noin 30min. Kiertoilmauunissa riittää 175 astetta 20-25min.


Mustikat painuvat hyvin pitkälti pohjalle, mutta tämä kuuluu asiaan.
Mustikoiden tilalla voi käyttä esim. puolukoita, viinimarjoja tai vadelmia.


Piirakka kulkeutuu näppärästi vuoassa vaikka piknicille. Piirakkaa kannattaa kuitenkin säilyttää jääkaapissa kannellisessa rasiassa tai kelmun alla. Sen voi myös pakastaa.

Tämä piirakka on tosiaan minun suosikkini mustikkapiirakoista. Mikäli tykkää enemmän rahkapiirakan tyylisestä, kannattaa testata tätä ohjetta. Muita mustikkaohjeita löytyy täältä.


Kommentit

  1. Nam, miten hyvän näköistä! Joo mulla on kanssa 20x30cm vuoka, se on just tohon sopiva :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3