perjantai 12. elokuuta 2016

Pasta al pomodoroRuokaohjeet ovatkin vähän harvinaisempia minun blogissani, mutta tämän ohjeen halusin jakaa, koska se on kiireiselle kokille täydellinen.

Kävimme Roomassa miehen kanssa 7-8v sitten ja ihastuin kulttuurin lisäksi heidän ruokaansa. Tomaattipasta oli yksi parhaimpia. Heidän kastikkeensa ei sisällä ketsuppia tai tölkkitomaattia. Olen etsinyt kirjoista hyvää ja aitoa pasta al pomodoro ohjetta, mutta kaikki ohjeet vaikuttavat niin työläiltä. Päätin sitten kehitellä tämmöisen kiireisen kokin ohjeen, johon kuitenkin tulee kaikki perus raaka-aineet mitä pasta al pomodoroon kuuluu.

Kahdelle:

2 tomaattia
tuoretta basilikaa
valkosipulin kynsi
½dl vettä
(sellerin varsi)
1rkl maissitärkkelystä

Selleri ei tämäntyyliseen kastikkeeseen kuulu, mutta tykkään lisätä sitä vähän kaikkeen.
Normaalisti kastike aloitetaan kalttaamalla tomaatit, mikä on minusta täysin turha vaihe. Kuoret sisältävät paljon kuituja. Toki tomaatit voi kaltata tekemällä viiltoja tomaattien pintaan ja keittämällä niitä 10min, jolloin kuoren voi helposti kuoria pois.


 Minua kalttaus ei pahemmin kiinnosta, joten isken aina kaikki raaka-ainet blenderiin ja soseutan ainekset hienoksi mössöksi. Tomaatin kuoret soseutuvat niin hienoksi, että litkua voi vaikka juoda.


 Kastike kaadetaan kattilaan ja kuumennetaan kiehuvaksi. Tätäkin prosessia voisi jatkaa kymmeniä minuutteja, mutta nopeinta on kun lisää joukkoon 1rkl maizenaa ja keittelee seosta pari minuuttia. Kastikkeen voi suurustaa vehnäjauhoillakin, mutta tähän tuhlaantuu ihan liikaa aikaa. Kastiketta voi maustaa vielä suolalla ja pippurilla.

Ja sitten vain kastike pastan päälle. Italiassa ei koskaan käytetä kastiketta niin paljon, että pasta ui siinä. Pieni määrä riittää. Kastikkeen joukkoon voi lisätä jauhelihaa, jolloin tulee pasta bolognesea.


Barilla pastat ovat kaikkein parhaimpia ja suosituimpia maailmassa.
Italialainen ystävänikin suositteli aikoinaan näitä. Italialaiset suosivat durum vehnästä tehtyä pastaa mikä ilmeisesti on vähän parempi kuin valkoinen vehnä. Itse käytän kuitenkin aina 100% täysjyvää. 

En ole mestarikokki, vaikka rakastankin leipomista. Nämä eivät kuitenkaan kulje aina käsikädessä. Muutamia bravuureita minulla kuitenkin on ja yleensä ne ovat vielä kiireisille perheenäideille täydellisiä nopeuden ja helppouden ansiosta. Laittelen näitä aina silloin tällöin blogiinkin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3