DIY nyhtökaura



Tämän vuoden ehdoton hittituote on ollut nyhtökaura, joka on erittäin proteiinipitoista ja vähähiilihydraattista. Itsellä vain menee hermo, kun sitä ei löydy nykyisin mistään! Ajattelin sitten tehdä mössön itse. Pyöräytin pavut ja kaurahiutaleet tehosekoittimessa ja tein ne pihveiksi. Ohjeella tulee noin 10 pihviä.

1prk (n.400g) mustapapuja
n.1dl kaurahiutaleita
1rkl jauhelihamaustetta
1tl kurkumaa
1rkl sipulirouhetta
½tl pippurisekoitusta
(1 muna)

Valuta pavuista neste. Laita pavut ja kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja hienonna mössöksi. Lisää mausteet. Seoksen joukkoon voi lisätä yhden kananmunan, mutta ei ole pakko. Taikinan joukkoon voi lisätä myös aitoa sipulia, selleriä tai paprikaa hienonnettuna.


 Nostele lusikalla taikinanöttösiä pellille ja paista 200 asteessa noin 15-20min.



Itse en näiden makuun kauheasti ihastunut, mutta syötäviä nämä hyvinkin olivat. Minulla tuli näistä mieleen lähinnä maksapihvit. Kun useamman kerran näitä söisi, niin voisi alkaa pitääkin. Nämä sopisivat erinomaisesti esim. hampurilaispihveiksi. Ja jonkun kastikkeen nämä ehkä kaipaavat rinnalleen. Kiva tuttavuus. Aion tehdä uudestaankin!


Värikästä syksyä!

Kommentit

  1. Hei!
    Olen tehnyt monia kertoja papupihvejä Hesarin ohjeella, suosittelen kokeilemaan! Mausteet on näissä tosi tärkeitä. Löytyy tästä linkistä: http://www.hs.fi/m/ruoka/reseptit/a1405478426938
    -Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans maistanu noita, mut pidin näistä kuitenkin enemmän ;) makuun tottuu nopeaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3