Puolukkapiirakka



Tänä syksynä on tullut todella paljon puolukoita. Mikä olisikaan parempi kohde niille kuin täydellinen puolukkapiirakka. Löysin kesällä ihanan mustikkapiirakan ohjeen, jolla tulee täydellinen makea piirakka. Tämä ohje on muuten sama, mutta mustikat vaihdoin puolukoihin. 

Pohja:
2 munaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
0,75dl maitoa
½dl rypsiöljyä
n.200g puolukoita
200g valkosuklaata

Muruseos:
25g voita
2rkl kaurahiutaleita
½dl vehnäjauhoja


  Piirakkaa varten vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lisää öljy ja maito.
 

  Marjojen joukkoon voi lisätä 2rkl maizenaa tai perunajauhoja, jolloin ne eivät ihan niin helposti valahda piirakan pohjalle. Tosin tämä pohja on niin kevyt, että marjat tahtovat silti valahtaa pohjalle. En kuitenkaan lähtisi pohjan ohjetta muuttamaan, sillä tämä piirakka on vain niin ihanaa.

Puolukoiden joukkoon voi myös lisätä hieman tomusokeria, mikäli kaipaa makeutta lisää. Minä jätin sen pois ja kierittelin marjat pelkästään maizenassa. Puolukka on hyvin hapan marja, mutta itse en kaivannut lisämakeutusta.
 

Sekoita marjat varovasti taikinan joukkoon.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20x30cm vuokaan. Rouhi pinnalle valkosuklaata.
Nypi muruseoksen ainekset sekaisin ja ripottele muru pinnalle.

Paista 175 asteessa 20-25min, kunnes pinta on kullanruskea. Piirakan kypsyyttä voi testata puutikulla.
Anna jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista.


Tämä ei maailman kaunein piirakka ole, mutta varmasti herkullisin! Ihan sama minne vien tätä, niin ihmiset kehuvat, etteivät ole koskaan syöneet yhtä hyvää piirakkaa! Itse pidin hieman enemmän mustikkaversiosta, mutta puolukkaisenakin tämä oli hyvää.

Kommentit