Tervellinen kikherne naposteltava



Jos illalla tulee sipsin tai muun pikkusuolaisen himo, niin kannattaa kokeilla näitä.
 
Kikherne kuuluu hernekasveihin ja se sisältää haitallista lektiini-proteiinia, jonka takia se pitää keittää. Tölkissä olevat kikherneet ovat kuitenkin yleensä esikeitetty, joten ne voi syödä sellaisenaan.

Kikherneen lientä ei kannata nakata pois, vaan siitä voi valmistaa vegaani marenkia!
Kikherneistä syntyy myös näppärästi hummusta tai falafeleita.

1tlk (n.400g) kikherneitä
2rkl öljyä
1tl jauhelihamaustetta
½tl pippurisekoitusta
1tl kurkumaa
½tl chilijauhetta
1rkl valkosipulirouhetta

Sekoita mausteet öljyyn. Lisää kikherneet ja sekoita mausteliemi hyvin kikherneiden joukkoon.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa kiertoilmalla noin 15min. Mikäli ei omista kiertoilmauunia, kannattaa nostaa lämpötila 225 asteeseen.


 Kikherneet muuten poksahtelevat uunissa kivasti (lue: ärsyttävästi). Koko uuni oli täynnä kikhernetöhnää. Se kuitenkin lähtee kätevästi paperilla pyyhkien pois.

Herneiden päälle voisi ehkä laittaa leivinpaperin palasen, jolloin herneet eivät lentelisi ympäri uunia. Tai sitten kikherneet voi paahtaa pannulla, jossa on kansi.

Kommentit