Gluteeniton omenapiirakka (video)



Tämä on paras gluteeniton omenapiirakkaohje! Yleensä leivonnaisista saa gluteenittomia vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseoseen. Mutta tämmöisen piirakkapohjan kanssa se ei välttämättä suoraan toimi. Tällä ohjeella tulee kuitenkin ihanan kuohkea ja herkullinen piirakka!

Huomaa, että videolla ainesosaluettelon kuvassa on harmillinen virhe. Siinä lukee 1,5dl leivinjauhetta, vaikka pitäisi luonnollisesti lukea 1,5tl! Pahoittelut.


3 munaa
2,5dl sokeria
100g voita
1,5dl kermaa tai maitoa
4,5dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5tl leivinjauhetta


Taikinan joukkoon voi lisätä vielä 1tl psyllium jauhetta, joka parantaa taikinan koostumusta ja tekee siitä ilmavamman. Psyllium lisää myös gluteenittomien taikinoiden sitkoa.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sulata voi kattilassa kerman kanssa. Lisää kuuma voi-kermaseos muna-sokerivaahdon joukkoon. Seos saa olla kuumaa, jolloin kananmunat hieman kypsyvät ja taikinasta tulee jämäkämpää. Lisää kuviat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Esipaistoin pohjaa ensin 5min ennen omenoiden latomista päälle. Tämä kiinteyttää pohjaa eikä omenat humpsahda pohjalle. 

Lisää sitten omenalohkot pohjan päälle ja ripottele päälle reilusti kanelia.
Paista piirakkaa vielä 10min 225 asteessa.

Anna jäähtyä.
 

Paistoin piirakan normaalia 60cm uunipeltiä pienemmällä pellillä, jotta piirakasta tuli extrakuohkea. Ja kuten näkyy lopputulos on todella nätti. Ja piirakka oli ihan aidon omenapiirakan makuinen!
Tämän kanssa sopii hyvin yhteen vaniljajäätelö tai vaahdotettu vaniljakastike.


Me&I:n syysmallisto oli aika ihana! Harmi kun nuorimmalle ei enää bodyt mene. Ne olisivat olleet todella söpöjä. Vanhin poika on jo sen verran tarkka omasta tyylistään, että mikään söpöys ei enää sovi. Sininen pitkähihainen on paras. Nuorimmalla pitäisi kaikki olla jotain ärjyvää elukkaa, kuten dinosaurukset tai leijonat. Onneksi äiti sai kuitenkin vielä pukea jotain suloistakin päälle.

Kommentit

  1. omenapiirakka ja jäätelö tai vaniljakastike on ihana syysherkku. Kyllä on söpöt vaatteet, erityissti leijona pöksyt!

    VastaaPoista
  2. Syysmaanantaina keittiössä ihana omenapiirakan tuoksu. Tuskin maltoimme odottaa jäähtymistä. Aivan ihanan kuohkea ja täyteläinen pohja. Ja tuli käytettyä nuutumaan ehtineet omenat. Tätä piirakkapohjaa tulen hyödyntämään muissakin leivonnaisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! <3 tykästyin tähän itsekin kovasti :)

      Poista
  3. Syysmaanantaina keittiössä ihana omenapiirakan tuoksu. Tuskin maltoimme odottaa jäähtymistä. Aivan ihanan kuohkea ja täyteläinen pohja. Ja tuli käytettyä nuutumaan ehtineet omenat. Tätä piirakkapohjaa tulen hyödyntämään muissakin leivonnaisissa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3