Brunssi





Kävin marraskuun alussa Bloggers' inspiration day tapahtumassa Helsingissä. Master chef kokki Teemu Laurell oli valmistanut meille ihanan brunssin päivätapahtumaan. Päätin osallistua samalla Risentan ja Santa Marian brunssi haasteeseen. Sain käytettäväkseni kassillisen heidän tuotteitaan.
Tämän brunssin kehittelin isänpäiväksi.



Tarjolla oli:

-mysliä ja kookosjogurttia
-lohirullat
-proteiinilettuja



Lohirullat

1pss Santa Marian minitortilla
n.150g graavilohta
kuivattua tilliä
150g smetanaa

Laita lohi, tilli ja smetana tehosekoittimeeseen ja hienonna tahnaksi. Voit käyttää myös smoothiekonetta. Levitä tahnaa tortilla lätylle tasaisesti ja kääri tortilla rullalle. Säilytä rullat ilmatiivissä rasiassa tai pussissa. Rullat voi myös kääriä kelmuun. Rullat voi tarjoilla kokonaisina tai leikata pieniksi suupaloiksi.




Vadelma-kookosmysli

Maustamatonta jogurttia tai kookosjogurttia

Mikäli käytät tavallista jogurttia, mausta se kookoshiutaleilla. Mikäli kaipaat mysliin lisää makeutusta, lorauta päälle hieman hunajaa tai vaahterasiirappia. Granola ei sisällä lisättyä sokeria.



 Meillä mies ei älyttömästi mitään makeita leivonnaisia syö, joten tein jälkiruoksi jotain terveellistä. Nämä letut ovat täynnä proteiinia ja täyttävät pitkäksi aikaa. 

Proteiiniletut

30g proteiinijauhetta
10 tippaa steviaa (vanilja)
2 munaa
2 keitettyä porkkanaa

Risentan mustapavut täytyy keittää ennen käyttöä. Liota papuja kylmässä vedessä 8h. Kaada kattilaan 7-8dl vettä ja keitä papuja noin 40min. Mikäli käytät valmiiksi keitettyjä papuja, mittaa niitä 3dl.

Tämän jälkeen laita kaikki ainekset tehosekoittimeeseen ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi.
Suihkuta pannulle hieman spray rasvaa ja nosta noin 6cm kokoisia nöttösiä pannulle. Letut eivät juurikaan leviä paistettaessa. Paista lettuja toiselta puolelta kunnes pinta alkaa näyttää kiinteältä. Käännä letut ympäri ja paista vielä 15-30sek toiselta puolelta.

Tarjoile esim. vaahterasiirapin kera.

Pojat olivat taas tehneet isälle ihania isänpäivälahjoja tarhassa ja koulussa.



Minä askartelin kahvimukin, johon kirjoitin posliinitussilla kofeiinin molekyylikaavan. Tarhassa olivat myös käyttäneet tätä askartelutyyliä. Mies juo todella paljon kahvia ja opettaa fysiikkaa, matikkaa ja kemiaa lukiossa. Posliinitussilla voi piirtää ja kirjoittaa mihin tahansa posliiniastiaan. Värin annetaan kuivua huoneenlämmössä noin 4h. Tämän jälkeen posliinit laitetaan uuniin 1,5 tunniksi. Uunia ei esilämmitetä vaan se asetetaan 160 asteeseen ja posliinit laitetaan saman tien uuniin. Tämän jälkeen astiat kestävät kevyttä konepesua. Kynissä tosin voi olla eroja, joten tarkista ohjeet pakkauksesta.

Kommentit