Itse tehty valkosuklaa



Olen tehnyt tummaasuklaata itse monia kertoja. Katso suuri DIY suklaapostaus täältä. Katso myös kattavampi postaus raakasuklaan valmistuksesta.

Tämän suklaan kanssa tosin kävi vähän huonosti, sillä kun jäähdyttelin suklaaseosta vesihauteessa, alkoi mieheni huuhdella tiskejä kulhon yllä! Kaakaovoin joukkoon ei saa mennä pisaraakaan vettä tai se menee puuroksi! Arvatkaa kihisinkö raivosta. Mies ilmeisesti kuvittelee, että mittailen nykyisin tiskiveden lämpötilaa mittarilla.. Massa jäi siis temperoimatta ja muistutti ulkonäöltään hieman mannapuuroa, mutta syötävää siitä vielä tuli.

200g kaakaovoita
1,5dl tomusokeria
1,5dl laktoositonta maitojauhetta
2tl vaniljajauhetta

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Veden ei tarvitse olla kiehuvaa. Voi palaa yli 50 asteessa.
Sekoita muut ainekset joukkoon. 

Jäähdyttele seos kylmässä vesihauteessa 27 asteiseksi. 
Eristä alue, jotta muut perheen jäsenet eivät pääse sössimään seoksen kanssa..

Lämmitä sitten seos vielä 32 asteiseksi. Nyt suklaan on temperoitunut ja sen voi säilyttää huoneenlämmössä. Kaada seos muotteihin tai 15x15cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita kylmään tunniksi jähmettymään.


Ripottelin suklaan pinnalle vielä turkinpippuri- tai marianne crush rouhetta. Suklaa on kaunis myös pelkiltään. Suklaalevyn voi leikata tai murtaa paloiksi. Suklaa ei ole kovin kaunista ja sileää, koska mies tosiaan sai sössittyä sen mannapuuroksi.. Mutta maku pysyi vielä hyvänä.

 Itse tehdyssä valkosuklaassa on se etu, että sen voi tehdä täysin laktoosittomaksi. Vegaanista tummaa suklaata löytyy kaupasta yllättävän paljon (esim. Panda, Rainbow). Tämä suklaa on ihan hyvää, mutta ei tämä kaupan valkosuklaan tasolle yltänyt.


Tässä vielä oreo-keksimurskalla maustettua valkosuklaata cookies and creme tyyliin.

Kommentit

  1. Taidan tätä kokeilla joulupöytäämme :)

    VastaaPoista
  2. Minulla meni vahingossa vettä siihen massaan ja yritin kaataa varovasti vedet pois. No massasta tuli puuroksi, mutta laitoin kattilan uudestaan lämpölevylle ja vispilällä sekoitin kunnolla ja niin massasta tuli hyvä. Lämpölevyssä oli pieni lämpö.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3