perjantai 2. joulukuuta 2016

Luukku 2: Terveellinen makusiirappi



 Kahviin ja muihin kuumiin juomiin laitettavat makusiirapit ovat ihania, mutta ne sisältävät mega-annoksen sokeria. Joulukuussa meinaa muutenkin housun napit paukkua, joten miksei tässäkin vähän keventäisi. Maustakaan ei tarvitse tinkiä! Tässä on huomattavasti terveellisempi  ja vähäkalorisempi ohje! 

En väitä kookossokeria superfoodiksi, mutta parempi vaihtoehto se on prosessoidulle valkoiselle sokerille. Lisäksi tähän tulee erytritolia, joka on sokerialkoholi ja kaloriton. Lisää sokereista voi lukea sokeritietopaketistani.

Laitan ohjeen kokonaisuudessaan tämänkin blogin puolelle, koska ohje on niin ihana että aion hyödyntää sitä läpi vuoden! Joulublogin postaus löytyy täältä. Sieltä löytyy lisäksi ihania juomaohjeita, joihin tätä voi hyödyntää!

4dl vettä
2dl kookossokeria
2dl erytritolia (karppisokeri)
4 ceylon kanelitankoa
1tl kanelia jauhettuna

Ceylon kaneli on miedomman makuista kuin tavallinen kaneli. Mutta se sisältää 200 kertaa vähemmän syöpävaarallista kumariinia, joten suosittelen käyttämään sitä.

Laita ainekset kattilaan ja kiehauta. Vähennä sitten lämpöä ja keittele seosta 10-15min, kunnes seos puoliintuu ja muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja pullota. Siirappi säilyy huoneenlämmössä läpi joulun. Siirappi sopii myös syksyisiin juomiin.

Tästä määrästä tulee noin 2dl siirappia. Tämä oli niin hyvää että lisään sitä nykyisin vähän kaikkeen! Etenkin kahviin ja jouluisiin juomiin. Minulla on puteli jopa töissä mukana!


Joulublogissa lisää juomavinkkejä ja vaihekuvia.

22 kommenttia:

  1. Ihania nämä siirappiohjeet. Ja tietysti siksikin, kun niitä on niin kätevä pullottaa lahjaksikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on käteviä :) ja tämä on parhaimman makuinen ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Pitää tehdäkin lisää kun tulee juotua itse kaikki :D

      Poista
  3. Oi että, kuulostaa tosi herkulliselta :)

    VastaaPoista
  4. Ihana idea! Itsekin käytän mieluummin kookossokeria kuin sitä valkoista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookossokeri on lisäksi paremman makuista ;)

      Poista
  5. Nams :) Siirappia laitetaan aina pannukakkujen päälle :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Paula tästä vinkkistä! Joulukahvi varmasti maistu kaksi kertä paremmin ilman lisä aineta.

    VastaaPoista
  7. Tulee ihan lapsuus mieleen, kun mummini tarjosi letut aina siirapin kera. <3

    -S

    VastaaPoista
  8. Mä tykkään makusiirapeista mutta juuri tuo sokerinmäärä ällöttää. Ehkä tämä on testattava :-)

    VastaaPoista
  9. Oi kuulostaapas herkulliselle! :) Jonkun aikaa sitten pyörittelin tuota kookossokeria kaupassa, mutta jätin sen vielä hyllyyn. Ehkä seuraavalla kauppakerralla kotiutan sen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, se on hyvänmakuista ;)

      Poista
  10. Mä kokeilin kerran tuota karppisokeria, mutta en pitänyt sen mausta. Mutta tän voisi varmasti tehdä pelkästä kookossokeristakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tehdä. Karppisokeri ei minusta maistu millekään, joten tykkään käyttää sitä. Tässä voimakkaassa siirapissa se varsinkin toimi hyvin! ;)

      Poista
  11. Kauniita pulloja olet löytänyt. Etiketinkin olet tehnyt hienosti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3