Homemade Baileys



Baileys on irlantilainen kermalikööri, jota voi juoda pienen määrän shottina tai käyttää leivontaan ja drinkkeihin. Itse tehty Baileys maistuu ihan samalta ja tulee paljon edullisemmaksi, joten meillä on taas win win tilanne! Tässäpä minun ohjeeni, jonka kokosin eri resepteistä.

Noin puoli litraa

2,5dl kermaa
1 prk (n.400g) kondensoitua maitoa
1-2dl viskiä
1tl pikakahvijauhetta
2rkl suklaa ganachea (tai suklaakastiketta)
1tl vaniljaa

Suklaakastiketta varten tarvitaan noin 25g suklaata ja 1rkl kermaa. Seoksen voi valmistaa mikrossa. Kerma ja suklaa laitetaan pieneen mikron kestävään kippoon ja sulatetaan mikrossa puolella teholla 10-20sekunnin pätkissä.

Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Voit sekoittaa ainekset myös vispilällä kulhossa. Mitään ei tarvitse keittää tai vaahdottaa. Viski on aika voimakasta, joten kannattaa aloittaa sen lisäys varovasti.

Pullota ja säilytä jääkaapissa. Juoma kestää hyvänä noin kaksi viikkoa. Minä tein tätä jo ennen joulua ja vein lahjaksi työkavereille. Baileys likööristä syntyy myös ihana juustokakku.


Kommentit

  1. oooi mikä ihana ohje! <3 Täytyy ottaa ylös ja tehdä joskus ite juhliin :)

    VastaaPoista
  2. Oi, baileys on yksi lemppareistani. Täytyypä muistaa tämä ohje 😊

    VastaaPoista
  3. nam, nam...herkkua. Minäkin tein ennen joulua vastaavaa, mihin tein kondensoidun maidonkin itse, jotta sain kermalikööristä laktoositonta. Kunhan kerkiän, niin laitan ohjeen blogiini. Tämä sinun käyttämäsi ohje on helpompi/nopeampi, joten taidanpa ensi kerralla minäkin oikaista ja tehdä valmiista maidosta. Ottaa sitten laktaasipillerin, niin voi itsekkin herkutella muutamalla suullisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin pitäisi testata itse tehtyä kondensoitua maitoa. Olen vain tehnyt dulce se lecheä. Tulenpa kurkkaamaan blogiisi sitten sen ohjeen ;)

      Poista
  4. Onpa kiva lahjavinkki! Ja mikä ettei itsekin sitä voisi nappasta...tämähän voisi kokeilla kun on naisten illanistujaiset! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Näinhän tätä pystyy tehdä pienenkin määrän! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Onpas ihana lahjaidea. Täytyypä lähteä viskiä hakemaan:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3