sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Ryhmä Hau kakku (video)Tämä Ryhmä Hau kakku meni kahden pojan synttäreille. Kakku on kuorrutettu pelkästään marenkikreemillä. Ja muroilla! 

Ensimmäinen Ryhmä Hau kakkuni löytyy täältä. Tuossa kakussa on kaksivärinen kermakuorrute laidoilla ja 3D hahmot koristeena. Sokerimassalla kuorrutettu Ryhmä Hau kakku löytyy täältä. Linkin takaa löytyy myös muovausohje Vainu koiraan. Tällä kertaa halusin tehdä kuitenkin jotain ihan erilaista! Selailin netistä kakkuideoita ja löysin hauskan idean koiranruokakupista, jossa on päällä muroja muistuttamassa koiran raksuja. Tämä on ehdottomasti suosikkini kaikista Ryhmä Hau kakuista!


Kakkupohja on 20cm suklaakakkupohja. Täytteenä lime-valkosuklaamousse. Tuo yhdistelmä on suosikkini. Kakkua on kaiverrettu hieman ylöspäin kapenevaksi. Tarkemmat ohjeet videolla.

 Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä. Latasin youtubeen myös uuden videon marenkikreemin valmistuksesta. Marenkikreemiä riittää kolmen valkuaisen satsi. Lisäsin kreemin joukkoon murusen violettia pastaväriä, joka vei keltaisuuden pois kreemistä. Sitten värjäsin kreemin tumman sinisellä pastavärillä. Tarkemmat vinkin kreemin käsittelyyn löytyy edellä olevan linkin takaa. Kakun voi kuorruttaa myös kermavaahdolla. Kakkua ei ole kuorrutettu enää sokerimassalla.


Koristeet ovat sokerimassaa. Tähdet ovat pieniä nonparelleja. Katso tarkemmat ohjeet koristeluun videolta. Koiran raksut ovat ihan tavallisia kaakaomuroja. Muistuttavat minusta älyttömästi meidän edesmenneen koiramme ruokaa!

Kun kreemi on jähmettynyt voi sitä vielä kevyesti painella talouspaperilla ja silotella sen avulla päällistä. Näin saa todella tasaisen pinnan aikaan. Kakun nostelun kanssa saa sitten olla varovainen, sillä jähmettynyt kreemi halkeilee helposti, mikäli kakkua yhtään taittaa.

Onnea Milo ja Luka!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3