sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Valkosipulileipä



Valkosipulileipä on mainio keksintö. Teen aika vähän leipää, mutta tämä ohje on niin helppo ja nopea että kuka tahansa tästä suoriutuu! Ohje on myös kohtalaisen terveellinen.

Vaikka makuaistini on yleensä melko tarkka, olisi tämä saanut maistua enemmän valkosipulilta! Laitoin kolme valkosipulinkynttä, mutta ensi kerralla laitan vähintään viisi. Miehelle tosin tuo kolme oli ihan tarpeeksi..
 
4dl vehnäjauhoja
4,5dl täysjyvävehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
3,5dl vettä
70g voita sulana
3-5 valkosipulinkynttä

 Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sulata voi ja hienonna valkosipulinkynnet mössöksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan kohota vähintään 40min.

Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja nostele ne 24cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Vuoan pohja kannattaa voidella rasvalla. Ripottele päälle (parmesaani)juustoraastetta ja paista 175 asteessa 35-40 min.

 
Lisää taikinan joukkoon halutessasi yrttejä tai tee oma levite!
Katso myös jauhotietopakettini täältä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3