maanantai 6. helmikuuta 2017

Crème brûlée (video)Olen tehnyt crème brûléeta aiemminkin monta kertaa, mutta minulta toivottiin niin paljon video-ohjetta tästä, joten päätin tehdä aiheesta uuden postauksenkin. Tämä on ihana jälkiruoka, josta todennäköisesti pitää lähes jokainen. Harva ihminen vihaa vaniljaa tai karamellisoitua sokeria.

4 keltuaista
1dl sokeria
2,5dl kermaa
½dl maitoa
1 vaniljatanko

ruokokidesokeria 


Crème brûlée on paahtovanukas, jonka pinta on karamellisoitu butaanipolttimen avulla. Ostin vuosia sitten tuommoisen crème brûlée setin Stockmannilta. Setin voi ostaa uskoakseni mistä tahansa keittiövälineliikkeestä. Eikä tuommoista ole pakko omistaa, sillä sokeria voi karamellisoida myös grillivastuksen alla uunissa. Butaania voi ostaa vain kioskeista, sillä ruokakaupoissa sitä ei jostain syystä saa myydä.


Vanukkaat kannattaa aina paistaa vesihauteessa, jolloin tulee tasaisempi ja pehmeämpi lopputulos. Jos ei kuitenkaan halua käyttää vesihaudetta, pitää uunin lämpötilaa pienentää. Katso tarkemmat ohjeet videolta. Crème brûlée tarjoillaan aina jääkaappikylmänä.


Vanha crème brûlée postaukseni löytyy täältä. En raskinut sitä poistaa, koska se on niin ihanan retro. Tämä jälkiruoka on yksi suosikeistani! Jos pitää päivälliskutsut sukulaisille tai kavereille, niin suosittelen ehdottomasti tätä jälkiruoaksi!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3