Trendiherkut 2017



Sain Foodloverin kautta mielenkiintoisen yhteistyötarjouksen kirjoittaa tämän vuoden ruoka- ja leivontatrendeistä. Seuraan itse aktiivisesti koko ajan mikä on leivontamaailmassa in ja mikä out, sillä minulle on tärkeää pysyä ajan hermoilla, jotta blogikin pysyy mielenkiintoisena.
 
Toissavuonna netti oli pullollaan Surprise inside cake kakkuja. Viime vuonna oli pinnalla paljon suklaataide, peilikirkas mirror glaze, överikakut ja realistiset kakut, jotka saavat ihmiset hieraisemaan silmiään.

Tänä vuonna on selkeästi rennompi teema. Kauniit kattaukset ja ruoka-annokset ovat edelleen in, mutta epätäydellisyyskin sallitaan. Lisäksi tänä vuonna korostuu entisestään terveys- ja lähiruoan merkitys. Mitään ei heitetä hukkaan, vaan tähteetkin höydynnetään. Kokosin tähän alkuun ensin listaa tämän vuoden trendeistä. Hengailin pitkät tovit netissä etsien tämän vuoden trendejä ja nämä putkahtivat sieltä jatkuvasti esille:

- makean ja suolaisen sekamelska
- keksitaikina jäätelötötteröistä
- portugalilainen ruoka
- leivosten marmorointi (esim. marenki)
- epätäydellisyys
- ice cream roll-ups
- musta jäätelö
- terveysleivonta
- erikoisruokavaliot (vegaani, gluteeniton)
- lähiruoka 
- matcha leivonnaiset
- hybridi leivonnaiset
- asettelu
- tähteiden hyötykäyttö
- kakkua aamupalaksi



Suolaiset laskiaispullat
 
Reseptin osalta ajattelin tarttua tuohon makean ja suolaisen sekoitukseen. Tällä tarkoitan lähinnä silmää huijaavia ruokia, kuten suolaiset donitsit ja muffinssit. Tai makeat hotdogit ja hampurilaiset. Idealla voi myös jekuttaa kavereita aprillipäivänä. Minä kokeilin tällä kertaa suolaisia laskiaispullia ja suolaisia whoopies/macaron leivoksia. Pullan/kakun tilalla on sämpylä ja täyte koostuu mm. voista, tuorejuustosta ja mausteista.

Sämpylätaikina

5dl maitoa/vettä
12dl rouheisia sämpyläjauhoja
50g tuorehiivaa tai 2pss kuivahiivaa
½tl suolaa
½dl öljyä

Lämmitä neste 38 asteiseksi. Liota joukkoon tuorehiiva. Mikäli käytät kuivahiivaa, kuumenna neste 42 asteiseksi ja sekoita hiiva jauhojen joukkoon.

Lisää öljyä ja jauhot. Vaivaa jämäkäksi taikinaksi ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa vähintään 30min.

Pullia varten pyörittele taikinasta pieniä palloja ja litistä niitä hieman vielä pellillä. Whoopies ja macaron leipiä varten kauli taikina ohueksi levyksi ja ota ympyrämuotilla (halkaisija 4-6cm) palasia. Nosta pellille ja anna leipien kohota vielä vartti.

Paista pieniä leipiä 225 asteessa noin 10min.
Isompia sämpylöitä 15min.
 



Nämä pienet leivät muistuttavat ihan macaron kuoria. Nämä ovat suunnilleen macaronsien kokoisiakin. Hieman isommalla muotilla näistä olisi tullut whoopie leivoksia.

Täyte
 
100g voita
100g tuorejuustoa
1-2rkl ruohosipulia
1tl rakuunaa
(1-2rkl majoneesia)

Sekoita täytteen ainekset käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Leikkaa sämpylät puoliksi ja pursota täytettä väliin. Säilytä jääkaapissa peitettynä.


Kakkumonsteri suosittelee myös sushikakkua.
Tässä vielä kuvia tulevista trendiherkuista.

Vegaani


Minulta löytyy läjä vegaanileivonnaisia blogista ja lisää on luvassa. Viime vuoden hitti oli munattomat marengit kikherneiden säilykeliemestä. Yllä olevassa kuvassa on viety idea vähän pidemmälle ja tehty vegaanikakkupohja hyväksikäyttöen tätä vaahtoa.

Hybridileivokset


Hybridileivonnaisessa yhdistetään kaksi eri jälkiruokaa yhdeksi. Runebergin tortun ja juustokakun yhdistelmä on hyvä esimerkki hybridileivonnaisesta. Runebergin tortun idea kuitenkin säilyy, vaikka resepti onkin laitettu uusiksi. Kuori on piparkakuista ja sisällä on raikas juustokakkutäyte.

Musta jäätelö


Musta jäätelö sopii suomalaisille kuin nenä päähän. Ulkomailla käytetään paljon väriaineita, mutta suomessa hyödyntäisin pelkästään salmiakkia ja lakritsia!

Kakkua aamupalaksi!
 

Idea kuulostaa kakkutaiteilijan korvaan erittäin hyvältä, mutta itse en voi syödä mitään sokerista aamulla, sillä saan siitä vain huonon olon ja vatsakipuja. Nykyisin on ilmestynyt oikein tutkimus, miten kakkupalanen aamulla edistää painonpudotuksessakin. Ja kaikilla nettisivuilla suositellaan nimenomaan suklaakakkua! Varmaankin kokeilemisen arvoinen idea! 

Nopea, helppo ja epätäydellinen


Kahden raaka-aineen Nutellakakku syntyy hetkessä. Ulkonäöllä ei välttämättä kauneuskilpailuita voiteta, mutta tänä vuonna onkin tarkoitus panostaa enemmän makuun ja sisältöön.  

Terveys


Terveys on ollut pitkään jo tapetilla ja jatkaa edelleenkin voittokulkuaan. Blogistani löytyy paljon terveellisiä jälkiruokareseptejä kategoriasta Terveys. Ilman sokeria, voita ja vehnäjauhoja voi myös loihtia kaikkea ihanaa! Kannattaa vilkaista myös kategoriat: smoothiekakut, proteiinikakut ja raakakakut.


Terveellinen n'ice cream syntyy banaanista tai muista hedelmistä eikä sisällä lisättyä sokeria. Suuri n'ice cream postaukseni löytyy videon kera täältä.


Asettelu on erittäin tärkeää myös instagram kuvia otettaessa, mikäli meinaa saada kuvilleen paljon tykkäyksiä. Perus arkinen kuva ei instagramissa yleensä kerää suurta suosiota, joten kannattaa panostaa kuvan ottamiseen.

Yhteistyössä:

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3