sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Blaze ja monsterikoneet kakku (video)Tämä kakku meni pienen pojan syntymäpäiville. En ole aiemmin katsonut Blaze ohjelmaa, joten aihetta piti hieman googletella. Blaze on monsteriauto, joka ei välttämättä yllä olevasta kuvasta aivan käy ilmi.. Kakkua olisi pitänyt kaivertaa lisää, mutta halusin että siitä jää jotain syötäväksikin vieraille. Onneksi synttärisankari piti kakustaan!

Videolla näytän miten kakku on koristeltu ja miten auto on muovattu.
Youtuben puolelle pääset tästä.


24cm ja 20x20cm vuoat

Alempi kakku esittää rengasta. Kakku on 24cm suklaakakkupohja. Kannattaa tehdä 8 munan taikina kaataa suurin osa taikinasta 24cm vuokaan. 20x20cm vuokaan kaadetaan sen verran täytettä, että siitä tulee kääretorttupohjan korkuinen. Matala kakku paistuu 25-30min 175 asteessa. Isompi kakku vie reilun tunnin. Video-ohje kakkupohjan valmistukseen löytyy yllä olevan linkin takaa.

Auto 

Auto on tehty 20x20cm kakusta. Halkaisin pohjan kahtia pitkittäin ja nostelin ylijäämä täytteet toiselle pohjalle. Sitten nostin toisen pohjan päälle ja nostin jääkaappiin jähmettymään. Auton kaiverruksesta löytyy tarkemmin videolta. Auto on myös kuorrutettu marenkikreemillä ja sokerimassalla. Punaista massaa menee noin 250g. Koristeet ovat myös sokerimassaa.
 Täytteenä kakuissa on vadelma- ja suklaamousset. Linkin takaa löytyvät ohjeet kannattaa tuplata. Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä ja mustalla satin ice massalla. Marenkikreemiä kannattaa varata kolmen valkuaisen satsi. Mustaa massaa kannattaa varata noin kilo. Maalasin kakun pintaa vielä mustalla pastavärillä tummemman sävyiseksi.


Auto on harmaan sokerimassapalasen päällä, jolloin se nousee ovelasti irti kakusta ja näyttää aidommalta. Blaze auton alaosa on oikeastikin harmaa. Minusta tästä tuli tosi kiva! Autokakku on sen verran kevyt, että muita tukirakennelmia ei tarvita. Kunhan muistaa, että kakun on oltava pahvialustan päällä. Katso tarkemmin videolta.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3