Kattilakakku (video)



Osalle voi otsikosta tulla mieleen sokerimassalla koristeltu kattilan muotoinen kakku. Tämä ohje on kuitenkin paljon parempi, sillä tämä on nopea, herkullinen ja näyttävä!

Kaikki kakun ainekset sekoitetaan ja paistetaan vain yhdessä kattilassa! Täydellistä. Onnistuu jopa pieneltä lapselta tai leipurilta, joka on syntynyt peukalo keskellä kämmentä. Kakku on sisältä mehevän tahmainen, kuten mutakakku.

100g suklaata
100g voita
2dl sokeria
2 munaa
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½tl vaniljajauhetta
1 appelsiinin kuoriraaste 

Laita voi ja suklaa kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. Lisää muut aineet joukkoon ja paista 180 asteessa 20-30min. Kakku saa jäädä sisältä ihan löysäksi. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.


Huom!
Gluteenittomaan kakkuun voi käyttää tavallista gluteenitonta jauhoseosta. Vaniljajauhetta löytää ekokaupoista ja joistain marketeista. Sen tilalla voi käyttää vanilla bean paste tahnaa tai 1tl vaniljasokeria. Appelsiinin voi jättää poiskin, mutta minusta se passasi täydellisesti tähän.

Kattila 
Minä käytin noin 15cm halkaisijaltaan olevaa emalikattilaa, joka kuumennettuna kestää uunia. Kylmänä sitä ei kannata uuniin laittaa, mutta tässä se ei ole ongelma, sillä ohjeessa kattila lämmitetään. Valurautapannu tai -kattila kestää myös hyvin uunia. Tosi moni metallikattila kestää uunia, mutta kannattaa olla tarkkana että kahva ei sula uunissa. Paras kattila onkin sellainen, jossa on metallikahva. 

Jos et halua käyttää kattilaa, voit ihan hyvin paistaa taikinan tavallisessa kakkuvuoassa (n.20cm) tai piirakkavuoassa (n.23cm) mutakakun tapaan. 


Vein kakun töihin ja kaikki alkoivat heti kyselemään reseptin perään. 
Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tämä kakku sai täydet 10 pistettä!

Kommentit