Kinuskibrowniet



Näissä leivoksissa on kuohkea kardemumma-kahvi browniespohja ja kinuskinen tuorejuustokreemi kuorrutus. Ohje syntyi vähän vahingossa, kun halusin tehdä jotain makeaa kaikenlaisista jämäaineksista. Pohjasta tuli megahyvä!

Testasin valion kinuskituorejuustoa, joka oli pelkiltäänkin ihan hyvänmakuista. Valion suklaatuorejuusto on todella pahaa, en suosittele sitä mihinkään. Uusia tuorejuustoja ilmaantuu koko ajan, mutta kakun täytteisiin ne ovat vähän huonoja, koska niiden maku on niin mieto. Täytteen joukkoon joutuu kuitenkin lisäämään esim. aitoja hedelmiä tai marjoja. Kreemeihin ne sopivat parhaiten. Testaan uutta vadelmatuorejuustoakin piakkoin.

20x30cm vuoka

Pohja:
5 munaa
500g (vajaa 6dl) sokeria
120g (1,8dl) vehnäjauhoja
2dl kaakaojauhetta
1dl mantelijauhetta
250g voita sulana
1/2tl kardemummaa
1tl pikakahvijauhetta
50g kardemumma-kahvi suklaata (fazer pure dark)

Kuorrute:
100g voita huoneenlämpöisenä
2,5dl tomusokeria
200g kinuskituorejuustoa

Kuumenna uuni 170 asteiseksi.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja mausteet. Sekoita ainekset varovasti sekaisin. Kaada joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Rouhi suklaa hienoksi rouheeksi ja lisää joukkoon. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20x30cm vuokaan ja paista 30-35min. Pohja saa jäädä keskeltä hieman löysäksi, mutta ei nestemäiseksi. Anna jäähtyä kunnolla.

Vaahdota voi ja tomusokeri kulhossa sähkövatkaimella noin 5min ajan vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti. Leikkaa pohja leivoksiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa suljetussa rasiassa tai kelmutettuna.


Levyn voi koristella vielä nonparelleilla, karkeilla, pähkinöillä, kekseillä ym. koristeilla.

Suosikki brownies ohjeeni on ehdottomasti tämä. Ohjeella tulee ihanan mehevä ja suklainen pohja. Yllä olevalla ohjeella tulee vähän kuohkeampi ja kevyempi pohja, mikä passaa kuorrutteen kanssa hyvin yhteen. Suosittelen testaamaan molempia!

Testaa myös blondies.

Kommentit

  1. Näyttää ja kuullostaa syntisen hyvältä!
    Tällä viikolla mietinkin kaupassa, keksisinkö hyvän syyn ostaa kinuskituorejuustoa. :) Jäi vielä kauppaan. Suklaistakin oon katellu..Miltä se siis maistui?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän kannattaa testata ;) mut tietenkin se maku on tässäkin kohtalaisen mieto. Se suklaatuorejuusto ei maistunu suklaalle.. Eikä edes kaakaolle. Jotain teollista mössöä.

      Poista
  2. Ai hitis kun näyttää ja kuulostaa hyvältä! Otinpa talteen ja testiin menee :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! :) Eipä ole tullut mieleen laittaa brownien päälle kuorrutusta, tosi hyvä idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) päälle voi laittaa myös vähän marjaisemmankin kuorrutteen ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3