Terveelliset pinaattiletut



Teen todella usein terveellisiä banaanilettuja, joihin tulee vain banaania ja kananmunia. Meillä lapset pitävät niistä yhtä paljon kuin epäterveellisemmistäkin letuista. Letut ovat nopeita valmistaa ja ne voi maustaa lähes millä vain. Kehittelin kyseisen ohjeen pohjalta nämä herkulliset ja makeat pinaattiletut. Lopussa vielä ohje ihanaan vihersmoothies juomaan, johon voi käyttää loput pinaatit.

2 banaania
4 kananmunaa
kourallinen tuoretta pinaattia
1tl spirulinaa 
½tl vaniljajauhetta
2-3rkl maapähkinävoita

Soseuta ainekset blenderissä sekaisin. Maapähkinävoin voi jättää poiskin, mutta se on hyvä proteiinilisä. Taikinan joukkoon voi lisätä myös proteiinijauhetta.

Suihkuta pannulle vuoka sprayta ja nosta 2-3tl taikinaa pannulle yhtä pannukakkua varten. Yhdelle isolle pannulle mahtuu noin neljä lettua. Paista lettuja keskilämmöllä 1-2minuuttia toiselta puolelta, kunnes letun yläpuoli alkaa aavistuksen kiinteytyä ja kuplia. Käännä lettu ja paista vielä 10-15 sekuntia toiselta puolelta.

Vaniljajauhetta ja spirulinaa voi ostaa ekokaupoista. Vaniljajauheen tilalla voi käyttää myös vanilla bean paste tahnaa tai ihan perus vaniljasokeria. Spirulina on eräänlainen levä, joka on hyvin rauta- ja proteiinipitoista.

Vinkki! 
Taikinasta voi tehdä myös vohveleita vohveliraudalla.


Meinasin nimetä letut smoothieletuiksi, sillä valmistusvaiheessa minulla tuli tunne kuin olisin ollut tekemässä smoothieta. Blogista löytyy muuten paljon smoothieohjeita ja muita terveellisiä herkkuja kategoriasta Terveys. Kannattaa vilkaista myös kategoria smoothiekakut. Kakun muodossa kaikki on paljon kivempaa. Huomaa, että liivatelehdet sisältävät yli 85% proteiinia!

Vihersmoothie

2dl maustamatonta rahkaa tai jogurttia
1 banaani
kourallinen tuoretta pinaattia
1tl spirulinaa
2dl viinirypäleitä
1 kiwi

Nakkaa ainekset blenderiin ja soseuta. Mikäli seos on liian paksua, lisää joukkoon puoli desiä vettä. Sekaan voi nakata myös 1-2rkl chia-siemeniä, mutta ei kannata laittaa liikaa, ettei smoothie mene hyytelöksi. Smoothie ei kaipaa makeutusta, sillä banaani ja viinirypäleet ovat hyvin makeita.
 
Tämä smoothies on yksi tämän hetkisistä suosikeistani. Viinirypäleet sopivat täydellisesti smoothies juomiin! Kannattaa vilkaista myös exotic fruit smoothie, piña colada smoothie ja kesäiset smoothiet.


Kakkumonsteri suosittelee lisäksi: 
 
 
 

Kommentit

  1. Nam! Pitäisikin tehdä joskus pinaattilettuja itse. Eipä ole tullut mieleenkään. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en varmaan ikinä tekisi pinaattilettuja itse, ellei ohje olisi näin helppo =D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3