Suklainen tuorepuuro



Olen jo monesti maininnut, että kaurapuuro on yksi lempiruoistani. Syön sitä aina aamuisin chia-siementen, manteli/kauramaidon ja mustikoiden kera. Pidän myös kylmistä tuorepuuroista, jotka voi valmistaa edellisenä iltana jääkaappiin ja napata aamulla töihin lähtiessa mukaan. Tässäpä terveellinen ohje ihanan suklaiseen ja pähkinäiseen (raaka) tuorepuuroon.

2dl kaurahiutaleita
2,5dl kasvimaitoa (kaura, manteli, soija, pähkinä)
2rkl maapähkinävoita
1,5rkl (raaka)kaakaojauhetta
1/4tl vaniljajauhetta
2rkl chia-siemeniä
1rkl vaahterasiirappia
½-1 banaani

Hienonna ainekset blenderissä sekaisin. Kaada seos lautaselle tai purkkiin ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi kiinteytymään. Puuron voi antaa tekeytyä seuraavaan päivään. Mikäli ei omista blenderiä, voi kaikki ainekset sekoittaa esim. haarukalla mössöksi.

Kaura on ihana aine, sillä se sisältää paljon kuitua, rauhoittaa vatsaa ja laskee kolesteroleja. Kaurapuuro täyttää paremmin kuin esim. smoothie, kunhan sen tekee maitoon. Mikäli tuntuu, ettei pelkkä puuro riitä aamuisin pitämään nälkää, voi naamariin nakata myös yhden leivän tai hedelmän.


Puuron sekaan voi heitellä vielä pähkinärouhetta ja marjoja. Maapähkinävoin tilalla voi käyttää mitä tahansa pähkinävoita (cashew, hasselpähkinä). Pähkinäallergikot voivat jättää pähkinävoin pois ja lisätä yhden ruokalusikallisen lisää chia-siemeniä. Banaanikaan ei ole aivan pakollinen. Se lisää makeutta ja kuohkeutta puuroon, mutta ei juurikaan lopputuloksessa maistu. Mikäli jätät banaanin ja pähkinävoin pois, vähennä maidon määrää ½ desillä.

Ihanaa kevättä kaikille! 💚

Kommentit

  1. Näitä tämmösiä puuroja kiinnostais kyllä kokeilla. Tämäkin näyttää ja kuulostaa niin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) nämä tuorepuurot on tosi hyviä. Raakakakuista en niinkään piittaa mut nämä on ihan erilaisia. 😉

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3