torstai 27. huhtikuuta 2017

Vappukakku ja liivatekuplat (video)Tämän vuoden vappukakku sisältää paukkuvan yllätyksen! Koristeena on mm. liivatekuplia, joiden ohje löytyy täältä. Halusin tehdä liivatekuplien valmistuksesta videonkin youtubeen, joten päädyin kuvaamaan koko kakun valmistuksen. Aukeneva sokerimassa on vanha koristeluidea, jota hyödynsin jo vuosia sitten. Se on kuitenkin minusta aina yhtä kaunis ja näyttävä.


Kakkupohja on 18cm voikakkupohja. Täytteenä on mm. Maltesers suklaalevitettä, paukkukarkkeja ja suklaakreemiä. Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä ja sokerimassalla. Mustaa massaa kannattaa varata 500g. Videolla näytän myös kakun kuorruttamisen.


 Löysin K-kaupasta Maltesers, Twix ja Bounty levitteitä, mutta päädyin ostamaan vain tuota Maltesersia. Monelle kyseinen suklaa voi olla aika outo, sillä sitä saa vain amerikkalaisia karkkeja myyvistä kaupoista. Maltesers suklaa muistuttaa hyvin paljon hunajakennoa ja se on todella hyvää! Katso viimeisin TasteTest videoni youtubessa, jossa maistelemme erilaisia amerikkalaisia herkkuja. Mukaan lukien Maltesers karkit.


Paukkukarkit (pop rocks) ovat tavallisia karkkeja, joiden sekaan on lisätty hiilihappoa. Neste vapauttaa hiilihapon ja saa karkit paukkumaan, joten kakkua varten ne on sidottava suklaan joukkoon, etteivät ne ala paukkumaan kakun sisällä ennen aikojaan. Tarkoitus oli että syöjät sitten ihmettelevät mikä kumma heidän suussaan poksuu. Paukkukarkkeja saa tilattua leivontatarvikeliikkeistä, mutta ne ovat siellä aika kalliita. Löysin Tiger kaupasta paukkukarkkeja eri mauissa todella edullisesti.


Vein kakun töihin ja paukkukarkit toimivat erittäin hyvin! Nakkelin kakun päälle avautuvan sokerimassan sisälle vielä pari pussia paukkukarkkeja, jotta saataisiin oikein räjähtävä kakku. Meidän firman johtajakin saapui paikalle syömään kakkua enkä oikein tiennyt olisiko pitänyt nauraa vai olla nolona, kun hän sitten ihmetteli suussa paukkuvaa kakkua..!


Liivatekuplat on kiinnitetty mustalla pikeerillä. Myös kaupan valmis sokerikuorrute käy hyvin raskaiden koristeiden kiinnittämiseen. Katso edellinen liivatekuplakakkuni täältä.


Tässä oli ensimmäinen koristeluvariaationi, mutta pienet sulat näyttivät kakussa ihan typeriltä. Ihan kuin riikinkukko olisi ripuloinut kakun päälle, joten nakkasin sulat menemään ja päädyin pop rocks koristeluun.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3