Jäätelökakku



Tämä nopea ja näyttävä jäätelökakku on todella helppo tehdä. Kakun voi maustaa omilla suosikki karkeilla tai kekseillä. Kakku on vielä kuorrutettu sinisellä suklaaspraylla. Kakkuvuoka on ostettu täältä. Olen tehnyt samantyylisen jäätelökakun monta kertaa aiemminkin. Tässä ohje, jota käytin tällä kertaa.

1 litran jäätelökakku

2,5dl kermaa
½prk kondensoitua maitoa
Suklaa Rae minisuklaamunia
Bastogne keksejä
Oreokeksejä

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito. Lisää joukkoon murskattuja karkkeja, keksejä, pähkinöitä ym. Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan tai kakkuvuokaan. Minä käytin silikonista kuviovuokaa, jolloin kakku ei kumouksen jälkeen paljoa koristeluita kaipaa. Pakasta kakkua vähintään 6h.


Kakun voi jäädyttää myös metallisessa kakkuvuoassa. Kakun saa vuoasta irti kastamalla vuoan pohjaa kuumaan veteen. Jäätelön joukkoon ei saa päästää vettä. Tällä tavalla jäätelönkakun pinta pääsee kuitenkin hieman sulamaan mitä ei tapahdu silikonivuoan kanssa. Metallivuoan voi myös vuorata kelmulla, jolloin kakku irtoaa helpommin. Tässäkin tapauksessa kakun pinta jää kuitenkin aavistuksen rumaksi, sillä kelmusta jää ikävät jäljet kakkuun. Mutta vakavaahan tämä ei suinkaan ole eikä vaikuta makuun millään lailla.

Suihkutin kakun päälle syötävää suklaasprayta. Tein samantyylisen kakun juustokakkuversiona alkuvuodesta. Video-ohje jäätelökakun valmistukseen löytyy täältä

Kommentit

  1. Voi mitä sprayta! En ollutkaan aiemmin moisesta kuullut. Miltä se maistuu?
    Kiva vuoka, tosi hauskan näköinen pinta.
    Tuon täytyy olla ihanan makuista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo spray on kiva! Se ei hirveesti millekään maistu. Mut on helppo käyttää. Spray saattaa hetkellisesti olla loppu mut eiköhän sitä aina lisää tule. ;) tykkään myös tuosta vuoasta. ❤

      Poista
  2. Hei, Oliko käyttämäsi spray sininen (näyttää tuote-esittelyssä turkoosimmalta kuin kakussasi) vai vaaleansininen? Voikohan kakkua säilyttää vielä pakastimessa spreijauksen jälkeen? Mietin jos spreijaisi muutama tunti etukäteen ja koristelisi muuten juuri ennen tarjoilua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on vaaleansininen. Kakkua voi säilyttää pakkasessa sprayn jälkeen. Juustokakussakin toimi hyvin niin 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3