Juustokakku ruusunlehdillä (video)



Äitini pyysi minua tekemään kakun pieneen tapahtumaan. Minulla tulee äidistä jostain syystä mieleen vaaleanapunainen ruusu. Niinpä päätin koristella tämän kakun hempeän vaaleanpunaisilla ruusunlehdillä. Kakkuun voi toki käyttää mitä tahansa syötäviä kukkia. Itse täyte on sitruunainen puolukkatäyte.


24cm vuoka

Pohja:
200g keksejä
50g voita

Täyte:
5dl kermaa
400g sitruunatuorejuustoa 
1dl sitruunatomusokeria tai tavallista tomusokeria
2rkl puolukkajauhetta tai 2dl puolukkahilloa
6 liivatelehteä
½dl sitruunamehua tai vettä

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja puolukkajauhe. Sekoita tasaiseksi. Puolukkajauhetta saa mm. ruokakauppojen terveyshyllyistä. 1rkl jauhetta vastaa suunnilleen yhtä desiä marjoja. Marjajauheet sopivat hyvin myös puurojen, smoothies juomien ja terveyskakkujen maustamiseen. Sitruunatomusokeria löysin Sokokselta.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sitten kiehuvaan mehuun. Lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2h. Pakkasessa ½h. Tämän jälkeen päälle voi lisätä kiilteen.


Kiille:
1 ruusun terälehdet
3dl sprite limsaa
4 liivatelehteä
vaaleanpunaista elintarvikeväriä

 Värjää sprite murusella elintarvikeväriä hempeän vaaleanpunaiseksi. Kiehauta ½dl spritea ja sulata pehmitetyt liivatelehdet siihen. Lisää seos lopun spriten joukkoon. Kaada puolet kiilteestä hyytyneen kakun pinnalle. Asettele päälle ruusunlehtiä. Nosta pakkaseen tai jääkaappiin vartiksi jähmettymään, jotta lehdet kiinnittyvät kiilteeseen eivätkä uiskentele ympäri vuokaa. Kaada sitten loppu kiille päälle ja nosta jääkaappiin 3-4h ajaksi, jotta kakku saa kunnolla jähmettyä.



Tässä vielä lista yleisistä syötävistä kukista. Näillä on helppo koristella kakut ja muffinssit.




Kakku on loppupeleissä melko yksinkertainen tehdä. Koristelukaan ei paljoa energiaa vaadi. Lopun energian voi käyttää sitten syömiseen!

Kommentit

  1. Onpa kaunis kakku!
    Luonnonjutut on kyllä kivoja keittiössä. Mulla on työn alla kuusenkerkkäjuoma. Saa nähä, mitä siitä tulee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) pitääpä tulla vilkaisemaan miten reseptisi onnistuu ;)

      Poista
  2. Kuule, kaupan ruusuja on sen verran myrkytetty, että niitä ei pitäisi syödä. Vain luonnon ruusuja/ myrkyttömästi kasvatettuja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3