torstai 22. kesäkuuta 2017

Kesäinen Charlotte Russe



Minulla on ollut tapana tehdä juhannukseksi jotain raparperista ja mansikoista. Tänä vuonna tein nopean ja helpon charlotte russen, joka osoittautui todella ihanaksi kokeiluksi!

Minulta löytyy video-ohje charlotte russeen aikaisemmasta postauksesta. Tämä ohje on muuten hyvin samantapainen, mutta käytin tällä kertaa kaupan valmista kaakaopohjaista unelmakääretorttua, raparperimoussea sekä tuoreita mansikoita.

Täyte
2,5dl kermaa
200g vanilja tuorejuustoa
2dl raparperihilloa
4 liivatelehteä
1/2dl vettä
tuoreita mansikoita

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja raparperihillo. Täyte ei kaipaa lisää sokeria. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää seokseen. Lisää lopuksi joukkoon pilkottuja tuoreita mansikoita. Täytteen voi hyydyttää myös kakkuvuoassa (15cm) keksipohjan päällä, kuten normi juustokakku.


Charlotte russea varten tarvitaan 1,5 litran kulho. Täytteen kannattaa antaa hyytyä jääkaapissa vähintään 4h. Mielellään yön yli.

Kokeile myös cold brew kahvia kuumina kesäpäivinä!


Katso myös ohje näihin herkullisiin juhannuskakkuihin täältä.

Katso myös:
Raparperi-mansikkakakku
Raparperi curd
Raparperi-kinuskijuustokakku
Raparperi-mansikkahyydykekakku
Raparperi-mascarponepiirakka
Raparperipuuro
Raparperikeikauskakku
Raparperimuffinit

2 kommenttia:

  1. Tuollainen charlotte russe pitää kyllä testata. Mansikka ja raparperi ovat niin kesän makuisia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3