lauantai 10. kesäkuuta 2017

SyntymäpäiväkakkuTämä kakku meni samoille synttäreille kuin tämä Batmankakku. Kakun toivottiin muistuttavan näitä hääkakkuja sekä maultaan että ulkonäöltään. Synttärisankarin äiti oli ollut kyseisissä häissä ja maistanut kakkuja, mikäli oli tosi kiva kuulla.

Tämä kakku on 24cm halkaisijaltaan oleva suklaakakkupohja. Täytteenä on suklaakreemiä aidosta suklaasta sekä mustikkahilloa. Ohje poikkeaa hieman aiemmasta, sillä maistoin itsekin aikaisempaa kakkua ja minusta tämä yhdistelmä toimii paremmin. Kakku on kuorrutettu suklaakreemillä ja suklaa ganachella. Tein suklaakreemiä tuplasatsin, sillä halusin sisälle reilusti täytettä. Ganachea varten käytin 100g taloussuklaata ja 3/4dl kermaa.


Valuvan ganachen teosta voi katsoa lisää esim. tältä videolta. Mansikat olisivat nätimpiä, kun niihin jättäisi vihreän kannan paikoilleen. Olen kuitenkin huomannut, että mansikat säilyvät paremmin kun kannan poistaa. En tiedä mistä tämä johtuu, mutta en halunnut ottaa riskiä, että mansikat olisivat olleet seuraavana päivänä pilalla. 


Kakussa on koristeena mansikoita, karhunvatukoita, nonparelleja, karkkeja sekä itse tehtyjä marenkeja. Näitä överikakun tyylisiä kakkuja on todella kiva tehdä.


Onnea vielä synttärisankarille!

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3