tiistai 27. kesäkuuta 2017

Taikatee (video)Tämä näyttävä juoma sopii niin juhlaan kuin arkeen! Taikateessä tee ja maito kerrokset ovat erotettuina kahdeksi eri kerrokseksi. Salainen ainesosa on itse keitetty siirappi! Innostuin testailemaan vähän kaikenlaisia muunnoksia tästä, mutta lopputulos oli se, että itse tehty siirappi oli ainut mikä toimi. Juoma toimii vain jäätee versiona, sillä kuuma tee imaisee maidon äkkiä sotkien kerrostumisen. Juoman voi valmistaa myös kahvista tai kaakaosta! Katso videolta eri testaukset.

Siirappi:
30g (n.2rkl) valkoista sokeria
2rkl vettä

Tätä siirappia kutsutaan ulkomailla nimellä "simple syrup", johon tulee vettä ja sokeria suhteessa 1:1. Samaa siirappia voi käyttää myös kakun kostuttamiseen. Minulle siirappi on vähän liian makeaa tähän tarkoitukseen, joten käytän mielummin kostuttamiseen vaikka pelkkää vettä.

Mittaa sokeri mikron kestävään juomalasiin. Lisää vesi ja sekoita. Kuumenna seosta mikrossa täydellä teholla (>750W) 40 sekuntia, kunnes seos alkaa kiehua. Jäähdytä hyvin.


1 hengelle:

1,2dl kylmää teetä
½dl kylmää maitoa
3-4 jääpalaa
2rkl siirappia

Tee kannattaa valmistaa kuumaan veteen, jotta maut tulevat paremmin esiin. Tämän jälkeen tee jäähdytellään jääkaappikylmäksi. Teen voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Kaada 1,2dl kylmää teetä lasiin. Lisää 2rkl siirappia ja sekoita hyvin. Lisää lasiin jääpalat. Kaada varovasti ½dl kylmää maitoa teen pinnalle. Voilá!


Juoma onnistuu erinomaisesti myös kahvista! Kokeile myös cold brew kahvia
Ainut huono puoli tässä on, että juomasta tulee todella makeaa. Siksipä päätinkin kokeilla ideaa makeuttamattomasta kaakaojauheesta tehtyyn kaakaoon. Makeuttamatonta tummaa kaakaojauhetta käytetään lähinnä leivontaan. Kaakaojuomaa varten kannattaa yleensä käyttää kaakaojuomajauhetta, jota voi myös valmistaa itse.

Kaakao:
1,5dl vettä
2-3tl makeuttamatonta kaakaojauhetta

Kuumenna vesi ja liuota kaakaojauhe siihen. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Valmista taikakaakao yllä olevan ohjeen mukaan. Toimi hyvin. Ja makeuskin oli tässä kohdallaan!

No sitten päätinkin testata onnistuuko taikajuoma tavalliseen siirappiin tai hunajaan! No ei onnistunut. Hunaja ja siirappi liukenee huonosti kylmään juomaan, joten testasin ideaa myös niin, että liuotin siirapin kuumaan juomaan ja jäähdytin sen. Mut eipä toiminut silloinkaan. Hassua. Kokeilin myös Monin makusiirappia, mutta sekään ei toiminut. Oma siirappini oli sokeritonta, joten se ainakin saattoi olla yksi syy..

Toinen raaka-aine mikä osoittautui välttämättömäksi oli jääpalat. Ilman niitä juoma ei onnistunut. Eli ei kun siirappia keittelemään ja jääpaloja pakastelemaan. Näillä onnistuu! Oikein ihana kokeilu oli tämä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3