perjantai 14. heinäkuuta 2017

Barbiekakku sokeripitsillä (video)Tämä kakku meni ystäväni tytön syntymäpäiville. Barbiekakut ovat edelleen suosittuja ja ne ovat yllättävän helppoja koristella. Kaikki tarvittavat välineet löytyvät ihanasta Ullanunelma verkkokaupasta. 

Kakkua varten tarvitaan 18cm halkaisijaltaan oleva kakku sekä pieni kulhoon tehty kakku. Tein voikakkupohjataikinan 4 munan ohjeella ja paistoin osan taikinasta 18cm vuoassa sekä osan pienessä Pentikin jälkiruokakulhossa.

Täytteenä on mansikkahilloa sekä raparperimoussea. Kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua vettä. Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä ja sokerimassalla. Katso tarkemmin kokoaminen ja koristelu videolta.


Mikäli ei halua käyttää aitoa barbieta hirtettynä kelmuun, on tämmöinen jalaton koristebarbie näppärä vaihtoehto. Koriste maksaa vain muutaman euron ja on helppo käyttää uudestaankin. Ullanunelmasta löytyy lisäksi barbiekakkusetti, johon kuuluu mm. kakkuvuoka, nukke ja tukirakennelmat.

Lisäksi kakkua varten tarvitaan kilo funcakes sokerimassaa, valmista pitsiainetta, pitsimatto, ympyrämuottisarja ja progel pastaväriä (rubiini). Palettiveitsi ja silikonialusta ovat myös todella käteviä sokeripitsiä ja muista koristeita työstettäessä. Tuo valmis pitsiaine on ihana! Massa on sellaisenaan käyttövalmista eikä sen joukkoon tarvitse lisätä vettä tai muita aineita. Helppo ja nopea käyttää! Aion jatkossa suosia enemmänkin noita progelin värejä, sillä ne ovat hygienisia, tehokkaita ja helppoja käyttää.


Tein myös videon vanhoista 80- ja 90-luvun barbienukeistani. Katso myös aiempi videoni vanhoista 90-luvun petshopeista ja petshopkakusta.


Onnea Elisalle!


Yhteistyössä:


4 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle. Katsoin barbivideon, se oli ihana. Minulla ei ole koskaan ollut itselläni barbeja ennenkuin aikuisena olen saanut ja ostanut. Meillä ei ollut varaa mihinkään tällaiseen lapsena. Ostin ja tein niille itse vaatteita ja annoin siskon ja muiden lasten leikkiä niillä. Sinulla on rahan arvoista tavaraa paljon, mistä moni olisi valmis maksamaan vaikka mitä. Mutta hyvä kun olet säästänyt ja säästät edelleen. Pitää minunkin katsoa missä ne on ja missä kunnossa. Kenistä ollaan valmiita maksamaan aika paljon. Minullakin on sellainen jossain. Mutta nekään eivät ole myytävänä. Upea kokoelma sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minä olen lahjoittanut aikuisiällä paljon tavaraa ja leluja perheille joilla ei ole varaa ostaa paljoakaan leluja. Ykis joulu ostin uusia leluja ja vein suoraan mll keräykseen. Minusta on kiva auttaa muita jos itsellä on tarpeeksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3