sunnuntai 13. elokuuta 2017

Pikku Kakkonen kakku (video)Tämä kakku meni 2v synttäreille. Olen tehnyt yhden pikku kakkonen kakun aiemminkin. Tällä kertaa kakun päälle toivottiin suklaakuorrutetta ja sen päälle logoa. Tykästyin tähän kakkuun kovasti.

Sain äidiltä esimerkkikuvankin ja huomasin, että se on Kakkutaikurin sivuilta. Minun kakkuni päätyi olemaan hyvin pitkälti samanlainen koristelun osalta. Moni voisi luulla että tämä kakku olisi nopea ja helppo tehdä, mutta kakku oli loppujen lopuksi melko haastava. Pelkästään logon tekemiseen meni kaksi tuntia!


Nappasin kakun koristelusta videon, jossa kerron myös vinkit kakun kuorruttamiseen suklaa ganachella. Kreemipinnan silottaminen löytyy emolevykakun yhteydestä.

Kakku on 24cm voikakkupohja. Täytteenä on vadelma- ja suklaamousset. Kakku on ensin kuorrutettu marenkikreemillä, koska se silottaa kakun pinnana ja estää suklaakuorrutetta imeytymästä kakun sisään.


Suklaa ganache
24cm kakkuun

250g tummaa suklaata
2,5dl kermaa

Ohjevideo suklaa ganacheen löytyy täältä.
Mirror glaze video löytyy täältä.

Logoon käytin paljon erivärisiä sokerimassoja. Leikkasin kuviot vapaalla kädellä. Mallia katsoin luonnollisesti pikku kakkonen logosta. Viimeistelin kakun reunat vielä marenkikreemillä.

Onnea vielä synttärisankarille!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3