Kakkukuva (video)



Minulta on toivottu paljon ohjeita ja vinkkejä kakkukuvalla koristeluun. Moni pitää kakkukuvaa tylsänä ja liian helppona, mutta omasta kuvasta teetetty kuva on mielestäni aina mahtava koriste! Minä tilaan kuvat Ullanunelmasta, sillä siellä on nopeimmat ja edullisimmat toimitukset.

Enoni täytti 60v ja tein juhliin mm. tämän meriaiheisen täytekakun. Enoni rakas harrastus on purjehtiminen ja teetätinkin kakkukuvan hänestä ja hänen veneestään. Kakun reunoille tein laineilevia pursotuksia. Tässä minun vinkkini kakkukuvan käyttöön.


  • Kuva kannattaa säilyttää suojapussissa koristeluhetkeen saakka, sillä se kovettuu nopeaa. 
  •  
  • Mikäli kakun täyttää tarjoilupäivänä, riittää alle kermavaahto. Kermavaahto lötkistää kuvan herkästi, joten kakku kannattaa tarjoilla nopeaa.
  •  
  • Mikäli kakku koristellaan edellisenä päivänä, käytän alle marenkikreemiä. Se jähmettyy jääkaapissa melko kovaksi, mutta ei niin nopeasti kuin sokerikreemi. Kakkukuva voi jäädä turhan paperiseksi mikäli kreemi sen alla on ihan kovaa. Mutta jos kakun antaa seistä hetken pöydällä koristelun jälkeen, pehmenee kakkukuva hieman. Sokerikreemi on mielestäni turhan jämäkkää, mutta sitäkin voi käyttää. Myös suklaakreemi tai tuorejuustokreemi käy. Kreemin päälle voi myös sipaista kermavaahtoa ohuelti.
  •  
  • Yleensä vastustan kakkukupuja, koska minusta niissä ei ole mitään järkeä. Sokerimassakakut eivät kuiva massan alla ja kermakakutkaan eivät yleensä ime hajuja muista ruokatuotteista. Lisäksi sokerimassapinta menee pilalle kuvun alla! Mutta tässä tapauksessa kupu toimii ihan hyvin, sillä kuvun alla kuva pehmenee lisää kreemin päällä.
  •  
  • Käsittelee kuvaa aina puhtailla ja kuivilla käsillä, ettei värit mene pilalle.
  •  
  •  Kun kakun pinta on kuorrutettu kreemillä/kermalla, poista suojakalvo kuvan takaa ja aseta kuva kakun päälle. Kuvan alla on oltava pehmeää ja tuoretta kreemiä, ei kovettunutta.
  •  
  • Mikäli asetaattikalvo ei meinaa irrota kuvan takaa, voi sitä irrotella varovasti puukon avulla.


Laineilevat pursotukset on tehty kukka/kierretyllalla. Katso videolta tarkemmat ohjeet.
Kakkukuva pehmeni juuri sopivasti marenkikreemin pinnalla ja oli näin ollen helppo leikata. Kakku oli oiken tykätty, mistä olin tietenkin suunnattoman iloinen!

Itse kakku oli tätini tekemä. Siinä oli välissä hilloa ja kermaa. Silottelin kakun reunat puukolla ja kuorrutin kakun hyvin marenkikreemillä, jotta pinnasta tuli sileä.


Sain Ullalta testattavaksi myös ihania uutuus makutomusokereita! Näitä voi käyttää kaikkeen mihin tavallistakin tomusokeria. Tomusokerin voi suoraan korvata näillä sokereilla, mutta yleensä käytän puolet tavallista, puolet makutomusokeria, sillä näiden maku on yllättävän voimakas. Helpointa näiden käyttö on kreemin valmistuksessa. Tein appelsiinikuppikakkuja tuorejuustokreemillä. Tuli tosi ihania. Lapset etenkin tykkäsivät!

Appelsiinikuppikakut
10-12kpl

40 g voita
1 muna
1,6 dl sokeria
1,8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ tl vaniljaa
1,2 dl täysmaitoa tai kermaa
1 rkl appelsiininkuoriraastetta

Sitruunakreemi

250g voita
2,5dl tomusokeria
2,5dl sitruunanmakuista tomusokeria
100g tuorejuustoa

Katso kuppikakkujen ja kreemin valmistus videolta.


Onnea vielä Sepolle!



Yhteistyössä:



Kommentit

  1. Tosi hyviä ohjeita täällä sinun sivuillasi! Esikoiseni täyttää pian yksi vuotta, joten kakkujen teko käy ajankohtaiseksi. Voisikohan kakun kuorruttaa jollain massalla ja laittaa tuollaisen kuvan massan päälle, jos alle laittaa vähän kermavaahtoa tai kreemiä? Terv. Saila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos! <3 Kakkukuvan voi hyvin laittaa massan päälle. Olen joskus itsekin tehnyt niin. Toimi ihan hyvin. Minä muistaakseni kiinnitin kuvan vain elintarvikeliiman avulla massaan kiinni. Mut kermavaahtoa tai kreemiä voi myös sivellä ohuelti massalle liimaksi.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3